【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
話時話…aa會唔會成日打電話黎問你賣唔賣盤?

睇吓佢講乜就知,如果一開口就「樓價見頂,走貨再入」而自己得一間,你就可以blacklist都得,咁叻預測到個樓市咁去股市沽空地產股、銀行股,大手沽好過水你,成層贏返嚟,仲會貪個佣

通常升幾多會撩你?

冇架

佢地應該有個業主 list,升市時氹你放,個市跌少少就嚇你

呢排少左,可能我成日唔聽電話
上個po 都有問過 就係簽約果陣未有做pre approval 得唔得 佢開470 我上網禁係462 到時會唔會估唔足 因諗住聽日簽 但聽日搵唔切銀行做

差八萬,根據經驗銀行應該估到

分享少少我去銀行問估價唔會問佢估幾多,係開個價比佢叫佢盡估

會唔會開高10%先
開太高會乜柒都冇

試過話估唔到咁多
之後cut埋線

而家唔開高10%隨時變筍盤賣平左

其實而加開咩價都唔係重點
哩排二手基本上送親訂就反價

姐係佢收左票都反口?

睇吓佢講乜就知,如果一開口就「樓價見頂,走貨再入」而自己得一間,你就可以blacklist都得,咁叻預測到個樓市咁去股市沽空地產股、銀行股,大手沽好過水你,成層贏返嚟,仲會貪個佣

佢買開公廁股,而家公廁准許回報年年跌,梗係買唔到樓叫你沽啦
aa記住呢個post唔止有上車巴打,仲有收租佬,唔好諗住水人,做嘢誠實交帶,知就知唔知就答唔知,否則一定踢爆你

同埋真係會誤導到啲新手 害人不淺

所以話
Aa/律師/銀行 3個一定要分開搵

AA係膽
AA 搵律師或AA搵銀行都仆街

我真係代全香港aa多謝你 如果全部客都好似係咁自己去搞哂哩d野就硬下太平

周圍都係銀行, 我拎住張臨約個個仆住招呼我啦,洗要AA搵埋?
你地覺得...
同一座同一層, 樓景同開揚景應該差幾多% ?
aa記住呢個post唔止有上車巴打,仲有收租佬,唔好諗住水人,做嘢誠實交帶,知就知唔知就答唔知,否則一定踢爆你

所以話

AA係膽

我真係代全香港aa多謝你 如果全部客都好似係咁自己去搞哂哩d野就硬下太平

單係mortgage , 跟AA? 已經少左回贈
上次AA比我既律師都無好野
[新 post 再問」 今日睇左坑口新寶城 370' ~6m
請問各位巴絲點睇?

你想睇咩先
2座低層成左間5.8m
4座高層成左間6m

好人好者 唔好買新寶城 睇下 將軍澳站個d喇(非天晉,太貴
個邊又唔係貴幾多
但如果發展好 應該保值過坑口
加上樓齡新d
咩事,無上嚟半日爆咗個post兼世界大戰
你地覺得...
同一座同一層, 樓景同開揚景應該差幾多% ?

好難估計,好視乎開揚景外面嘅嘢比買家嘅感覺,我睇過元朗一個開揚景外面全部電線杆,仲衰過內園
咩事,無上嚟半日爆咗個post兼世界大戰

講樓必有股神,講樓必定嗌交,啱啱公海我都「屌」人,下次都費事講,懶得打字

所以話

AA係膽

你做個referral
食多銀行0.5%
律師又食多幾千

有事又唔洗自己上身
你緊係咁講啦

銀街的確係有referral但就算你地自己去銀行個referral都唔會比左你 你味當搵人幫你跑銀行哩
至於律師樓,我真係聽過有referral哩樣野

但係基於咩原因我要比你賺同埋要比個人資料你先?

咁所以你地自己去搵啦
如果你自稱係一個投資者你都唔知搵aa再搵aa相熟銀行同自己衝落去有咩分別,咁我只能話...你套料真係好靚

要呃人真係要先呃自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞