【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想問大家 買第一層同第二層既分別係邊。
好似我咁 都咪知買邊到好
得1.8球左右 用黎買既話 要包埋雜費 tax 果d

你要有高月入過壓測
因為原本果度已供緊

第一層 供完 未補居屋 不過係牛屎區y型

如果第二層都係你名你要比額外15% stamp duty

居屋老母名 我冇
依家有1.7-8 cash 小弟月入25k

巴打你而家個問題重點應該係壓測
計一計條數好D

我計過啦 如無意外 下年一月 27k人工 就借到3m
依家人工就2.8m 佢第一頁個條link計 佢計2.15厘
有冇手足知整個痴係牆到既衣櫃要幾錢
唔洗太大個

呢個野應該係搵裝修師傅定家俬鋪

家私鋪得啦

你要有高月入過壓測
因為原本果度已供緊

居屋老母名 我冇

計一計條數好D

加油呀巴打
成功在望啦

下年希望回落小小
不過問題就黎 買左既話 過去住又吉左本身果層
啱啱睇返條片,個AA明顯有腦啲

我又唔會咁講
不如話d野要用太多時間去讀
跟本無時間去了解其他野
細佬做左part time aa先明白個樓市

同埋依段片都幾年前
印像中個細佬之後有再上過電視
已經係幫地產做屋苑式村屋
已經唔係aa

細佬唔會嚴三嚴四識睇餸食飯,呢點已經有腦過大佬

同意
識得有換樓呢個concept
唔會覺得自己一定要住邊區咩樓盤先至襯得起自己身份
已經叻過佢呀哥了
起碼唔會有個奇怪logic 覺得自己係咩咩身份高人一等

睇埋第二節,阿倫個心態幾好

睇返果段片
話個阿哥每個月要3K 置裝果度
原來佢買衫個袋只係playlord
屌仲以為有幾貴

我又唔會咁講
跟本無時間去了解其他野

同埋依段片都幾年前
已經唔係aa

同意
已經叻過佢呀哥了

睇返果段片
屌仲以為有幾貴

條片好耐下

居屋老母名 我冇

計一計條數好D

加油呀巴打
成功在望啦

下年希望回落小小

雙租

我又唔會咁講
跟本無時間去了解其他野

同埋依段片都幾年前
已經唔係aa

同意
已經叻過佢呀哥了

睇返果段片
屌仲以為有幾貴

條片好耐下

係, 係6-7年前
但認真, playlord 唔算係貴牌子啦
係貴左G2000少少之嘛
哈,老母問我睇緊乜,我將條片俾佢睇,老母一睇:個牙醫好高騖遠
哈,老母問我睇緊乜,我將條片俾佢睇,老母一睇:個牙醫好高騖遠

巴打老母

巴打老母

老母:有個細老人版俾你睇喇,其它人都話呃你啫,細老唔會呃你喇掛,仲堅持自己果套,你繼續租樓啦

居屋老母名 我冇

計一計條數好D

加油呀巴打
成功在望啦

下年希望回落小小

雙租

點雙租
有冇巴打住黃埔? 鑽石型積都幾難諗裝潢
淘寶買呢D貼房牆, 會唔會毒死
https://world.taobao.com/item/540222226267.htm?fromSite=main&spm=a21m2.8232368.0.0.N4c0LF

未咁快毒死,但應該好易爛,同埋實物睇質感會好差

唔識有錢玩意 咩係海膽

panerai 老母比左我 但我唔敢帶返工 海膽諗唔明

鏗鏘集Leo老婆高級餐廳食海膽嗰幕,睇吓隻手

Pan 幾萬到廿三十萬都有

唉差唔多三十歲人得隻辣殺精工
真係租樓日日賺

李嘉誠都係戴精工

我睇電話 買錶唔係問題只係覺得好睇咪得囉 但唔好同我講乜撚嘢保值好撚on9

之前買左隻入門撈 叫做獎勵下自己
但只帶過兩次 唔敢帶

撈梗係戴出去撞花人d精工

真係租樓日日賺

李嘉誠都係戴精工

我睇電話 買錶唔係問題只係覺得好睇咪得囉 但唔好同我講乜撚嘢保值好撚on9

但只帶過兩次 唔敢帶

真係租樓日日賺

李嘉誠都係戴精工

但只帶過兩次 唔敢帶

睇得出巴打平時做唔少d咁既野
真係忍唔到笑左
有冇巴打住黃埔? 鑽石型積都幾難諗裝潢

新手想問各位一個問題,,如果業主係交吉後想用佔用人既身份住多2個月,而果2個月會係樓價到減番比我,AA話會大定簽番張合約咁樣...咁完成交易後係果2個月內間屋萬一有咩問題係咪冇得追番?同埋咁做有冇問題?謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞