【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
賣家唔成交,我可以叫律師攪
租租唔比返鎖鑰我,仲要9成按,仲要冇租約,仲要係$0租,佢打死唔走真係官都幫你唔到

官:租金$0,佢唔係冇交租wor

依加洗濕左個頭。真係希望佢唔會玩野。我覺得佢都係比aa水。我諗佢都唔想搞大件事。聽日會問下律師張endorsement有冇法律效用 唔該巴打!
跟著D咁ON9既男朋友...絲打你咩感覺....

佢覺得個世界冇咩壞人,諗得太美好

太天真喇

佢依加都係叫我唔洗咁驚,覺得人地唔會玩野

依家唔係玩唔玩野既問題...係你做唔到9成

分分鐘業主夾aa特登食你訂

銀行已經批左9成

發現你唔係自用佢地有權call loan

張野係寫借比佢,冇寫收左佢錢,同埋張野係AA KEEP,我同業主都冇COPY,,開始覺得我同業主都比個AA水

copy都無.....呢個世界真係乜人都有

銀行已經批左9成

發現你唔係自用佢地有權call loan

張野係寫借比佢,冇寫收左佢錢,同埋張野係AA KEEP,我同業主都冇COPY,,開始覺得我同業主都比個AA水

copy都無.....呢個世界真係乜人都有

我最驚係份野原來日期都冇
咁就真係成條賓周比人捉住左

2個用前簽落 我都唔記得有冇寫
個aa間公司係咪黃色?

Yes

銀行已經批左9成

MC 果邊都批埋?
唔係pre-approve 果隻WOR
如果俾到正式mortgage 約你
睇O岩早D 簽左佢先啦

你個case 一個唔該俾銀行周到就可能有D 麻煩

正式mortgage都批左了,聽日會上律師樓

簽哂d野搞掂左佢
然後呢2個月搏賣家唔好玩野啦唯有
成交左最多家訪or call loan
無人報串無事嘅

係呀,,希望佢唔好玩野..!已經叫左AA同佢講要收番2萬按金,不過佢要住多個幾月果度...我係唔想嫁啦..但唔比佢住埋果個幾月佢會唔會玩野

咁講啦,兩萬按金我比返你丫
傾左遲成交先

佢兩個月之後同你拆走哂d電器
真係吹佢唔漲

電器租約或買賣合約有寫明架嘛 擔心乜嘢
如果要3 年後先買到樓 大家有咩部署

儲定目標嘅首期,假設60萬,有咪開始揾樓

銀行已經批左9成

MC 果邊都批埋?
唔係pre-approve 果隻WOR
如果俾到正式mortgage 約你
睇O岩早D 簽左佢先啦

你個case 一個唔該俾銀行周到就可能有D 麻煩

正式mortgage都批左了,聽日會上律師樓

簽哂d野搞掂左佢
然後呢2個月搏賣家唔好玩野啦唯有
成交左最多家訪or call loan
無人報串無事嘅

係呀,,希望佢唔好玩野..!已經叫左AA同佢講要收番2萬按金,不過佢要住多個幾月果度...我係唔想嫁啦..但唔比佢住埋果個幾月佢會唔會玩野

咁講啦,兩萬按金我比返你丫
傾左遲成交先

佢兩個月之後同你拆走哂d電器
真係吹佢唔漲

電器租約或買賣合約有寫明架嘛 擔心乜嘢

買賣合約包到交吉個日
交吉前你驗樓係驗佢是否交吉狀態,一旦仲有人住即係賣方違約,可以叫律師唔好過數,追討損失
相反,交吉個日你見到非交吉又接納左,你自己負責
你另擬一份endorsement 冇律師意見未必有法律效力
要追唔係唔得,一陣佢住返一兩年先搞得掂你都唔好話唔開心
呢個世界太多有心人,小心駛得萬年船

兆康勁多人坐回頭車
推得好快
又要諗定下個post名
個post去得好鬼快
要追住睇
搬屋真係好攰好攰,每年都要搬屋既話殺左我吧啦
下個post名:
賣樓移民幫到手
買樓回報要識計
我去AU 一個星期啫,我個屋苑又破頂, 呎價仲要差成千
賣家唔成交,我可以叫律師攪
租租唔比返鎖鑰我,仲要9成按,仲要冇租約,仲要係$0租,佢打死唔走真係官都幫你唔到

官:租金$0,佢唔係冇交租wor

依加洗濕左個頭。真係希望佢唔會玩野。我覺得佢都係比aa水。我諗佢都唔想搞大件事。聽日會問下律師張endorsement有冇法律效用 唔該巴打!

我懷疑律師樓冇見個份endorsement
如果見到 應該唔會比你地過
因為你地似一齊夾計欺詐銀行

你真係比人陰左 個AA明知有屎
所以唔比你地keep份endorsement copy
快d追返份endorsement 然後consult律師專業意見

我覺得現在不是追唔追返按金或裝修/電器損壞
而係成個deal validity

搬屋真係好攰好攰,每年都要搬屋既話殺左我吧啦

搬屋堅係煩又要駛$同用時間
好彩容巴今次係買樓唔係租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞