[少年監獄] 感受沙咀

1001 回覆
934 Like 10 Dislike
留個名先
down個av搞到坐監
嚇到我鳩都縮

仲要有時唔肯定自己down 左咩
都係上網睇算啦

上網睇又唔夠新

聽過好多,佢只係最憎毒品案,因為聽講佢個女係比毒品害死!
「架車就到啦,宜家帶你地落去,醒醒定定呀」
說罷我同阿壯就跟住AB行出呢個留言板監倉, 然後搭lift落左幾層,最後入到去一個都幾昏暗而且細好多既新監倉.

不久,突然有個新既阿sir行埋閘前.

「喂喂喂!」

哇屌,呢三下喂真係好撚大聲,嚇到我成個人震左震.

「yes sir」阿壯應左句.

「喂你係唔係無反應啊」
但今次佢唔係對住我地喝,而係對住我喝.
「呃...」
我仲未適應到個聲量,因為個阿sir講野真係幾大聲下.

「呃乜撚野啊,屌你咁既樣,入到去死得啦,yes sir啦懵撚 !」
個阿sir又再加大佢個聲量屌我

「yes sir 」我立刻改正返個回答

「屌你記得應啊,唉,你咁入去死得啦」佢又再重複呢番說話.我心入面亦提醒自己要記住應機.

「喂,兩個過黎上銬」
留名
然後阿壯同我行左去閘邊。
原來道閘有個開口可以比手伸出去,阿強伸出右手,而我伸出左手,咔嚓一聲,佢麻利地銬上了一個鐵製手銬上係我地2個手到,除咗話比你聽我地走唔甩之外,更加提醒左我地宜家要去既,係壁屋,係監獄

銬完後個阿sir都不忘潤返句「唉你死得啦」

我屌...我無應一次機既,可以死3次咁多?

之後我地2個被帶到去車庫,見到了平時偶爾係新聞上見到既被黃條界開上下兩半既囚車

只不過今次,係我親自搭
隔幾年先上門 到底係點知

中五download 應該17歲,18歲比人告,都係隔一年姐。

通常隔幾耐

警察話要搜證 拖你一年半載先告 唔出奇

跟著仲要輪候上庭
真係好晒時間
我們依照了車上既阿sir指示坐好位,其他倉既犯亦都一一陸續上車,就位.

引擎一開,車庫門口上升.

架車就載住我地一班犯,

駛出了日常常見的街道,而窗邊的街景也開始不斷向後伸延.

途中,架車經過左我屋企.

我望住屋企棟樓,明明這刻距離這麼近,但我卻要和家不斷拉開距離.

囚車不斷地向著壁屋趕路,而我既人生亦漸漸不再普通.

我人生旅程既下一站,係壁屋
唉死得喇
lm
Lm
原來囚車果塊係反光玻璃黎
我一直以為除左司機位之外其餘係黑色板
睇完個心離一離
Lm
lm
屌學車師傅
留名
留明
留明
多謝樓主分享
Lm
留名
留名
如果係真既,樓主都算好黑仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞