[少年監獄] 感受沙咀

1001 回覆
934 Like 10 Dislike
我拿拿聲洗完面刷牙,開始摺果2張毯,首先將拎黎當床單既大毯攤開對折一半,然後再將寬度2邊對折,摺出一個可以拎黎包毯既外皮毯

然後將用黎冚既果張毯,一樣攤開對折一半,之後會形成一條略長既“腸粉”,然後量好位置後,將腸粉既2邊向中間圈起,最後用壓又好,按又好,將個形狀修到好似一塊“磚頭”般,我地就稱之為“磚”

好唔容易,我終於摺好了一塊磚,加上琴晚收埋係床底既果塊磚,我宜家有2塊磚,我攤開了那塊外皮毯,然後將果兩個磚疊在外皮毯的中央,開始包磚,最後出到黎既效果,就係塊外皮毯岩岩好包實了2塊磚,再按又好,壓又好,搣又好,將你面前既四方立體作品整出90度既角位,一個新人組質素既毯席就完成了
LM
藍單呢?
Lm
[quote]
但果陣個皇家狀有建議到可以甩身既方法,就係話個file係我其他屋企人dl既(因為部機擺係廳,屋企人都知密碼),但受既可能就換左其他人,唔同待遇(老鬼監房)

但比著你選,你會嗎?

我就諗都無諗過選呢樣,加上佢同我講,沙咀係最短刑期既地方,所以我同個狀講我選沙咀,然後

就沒有然後了......
[quote]
睇到呢度想講一講,其實如果你話長企人download,你唔係得一個屋企人知你密碼,識用電腦,佢點樣都入唔到你或者你屋企人罪,因為做唔到毫無合理懷疑.
簡單啲黎講其實你受呢段日子係真係衰on9,唔止down野冇check,仲要亂認罪.
sorry巴打其實我話你on9係講下笑,唔好嬲
但果陣個皇家狀有建議到可以甩身既方法,就係話個file係我其他屋企人dl既(因為部機擺係廳,屋企人都知密碼),但受既可能就換左其他人,唔同待遇(老鬼監房)

無撚錯,好似渣車超速比人影相咁,交人交幾個,話都有份渣果架車,最後只會罰錢
藍單呢?

啊係wor

太耐真係唔記得
(其實摺毯呢部分講求既功夫有好多,比如對折,折幾多,卷既話要卷幾多呢d,我地並沒有量尺,但山猴仍然可以摺到一份岩岩好,不多不少既完美毯席,靠既就係我地既黃簿仔,無錯,黃簿仔就係我地摺毯用既量尺,但實情要量幾多,度幾多之類既細節,我真係唔記得了,所以黃簿仔其實都有用既)

我對比了一下旁邊山猴更完美既四方體,

安慰自己 :應該過到骨既。。。應該

但唔好以為得毯需要摺好,其實我地仲要摺埋衫

我地每人在倉內的衣服,除了真係著出倉既果套衫,仲有一套宜家著緊既藍白相間睡衣睡褲同“擺房”作用既睡衣睡褲,由於係冬天,所以宜家仲有一件稍厚的衛衣,(如果天氣再凍的話,會派多件毛衣,都係要摺的),伸指一算,總共5件衣物,而每一件的摺法同要求既效果又各有不同,大致上都係要摺到d衫好似一個盒仔般企理,有領的睡衣同出倉衫外套更要將個領摺到三角形般。

所以45-60分鐘的時間,一份毯席,5件衣物(第二日就派埋了毛衣,total 6件),如果你值日要做埋清潔,加上locker擺位同最後既各項調整,時間絕對絕對不充裕。

唯有盡力了
終於到了踢倉既時刻,鷲sir既腳步亦踏入了我們的倉門

我們身穿著底褲和短袖內衣,企左係自己的床邊迎接魔王

「Good morning sir !」

「嗯,開始body mark check」鷲sir說

「Yes sir !」

值日既藍精靈亦開始打數

接下來既body mark check,每打一次數,我地就會擺出一個指定姿勢比阿sir檢查,一共有5-6個不同的固定姿勢,主要係比阿sir睇你身體有無傷痕同傷口,不過我忘記點擺姿勢了。呢到就略過吧(歡迎update)

body mark check完後,鷲sir開始行去每個人的床前檢查作品

首先係山猴
剩係壁屋既長度已經夠出書
剩係壁屋既長度已經夠出書

唔知點解見到個標題就諗起
「感受澳門 動容時刻」
檢查作品
笑左
加速
push快啲啦好好睇
加速

入去訓練下吧

睇完同囚都係唔明
真係打拳咁

入場再睇多次

我請你睇吧,我逢星期四,五,都係買一送一。
我一個睇得85折,唔係幾抵咁。

我仲諗住聽日單拖去星影匯睇tim

我可以幫手買平飛,星期四,五,買一送一。

巴打係咪可以幫手買飛

係呀,不過我要親身出來用我張卡拿飛,你唔介意自爆就得

睇完同囚都係唔明
真係打拳咁

入場再睇多次

巴打係咪可以幫手買飛

一陣成班連登仔搵AgentCC巴打買完飛一齊入場睇

講真我唔介意,當一班人出黎玩

入場再睇多次

巴打係咪可以幫手買飛

一陣成班連登仔搵AgentCC巴打買完飛一齊入場睇

講真我唔介意,當一班人出黎玩

諗住聽朝去星影匯
會唔會見到巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞