[少年監獄] 感受沙咀

1001 回覆
934 Like 10 Dislike
試過去參觀 班柳記係我地同老師面前爆粗
就好似而家個鷲蛇咁

句句屌人老母

好彩果陣我唔係入去受 如果唔係都幾難受
樓主有冇機會講下個罪係堅定流 好不安

堅嫁,睇線上啦

諗清楚同check清楚你dl既野有無問題,就係我受到既教訓之一

但仲有好多好多野係有後果,
呢d三思而後行既經我唔多講啦,
不過引起到你地既注意同討論都係好事黎既,希望你地唔好同我一樣,衰呢d on9野啦
無知一問 如果當時樓主話部電腦中毒 咩都唔知 會唔會有機會無罪 同埋出庭果陣 有無搵老師朋友求情
F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5
樓主有冇機會講下個罪係堅定流 好不安

堅嫁,睇線上啦

諗清楚同check清楚你dl既野有無問題,就係我受到既教訓之一

但仲有好多好多野係有後果,
呢d三思而後行既經我唔多講啦,
不過引起到你地既注意同討論都係好事黎既,希望你地唔好同我一樣,衰呢d on9野啦

平時聽得多人講做要三思都冇乜感覺
唔知點解睇到呢個post之後覺得好切身
Between 多謝樓主分享
唔怪得個個都話做懲教之後個人會變
無知一問 如果當時樓主話部電腦中毒 咩都唔知 會唔會有機會無罪 同埋出庭果陣 有無搵老師朋友求情

我扮唔到無知,因為搜得好突然,部機真係正常開到機,佢地搜就真係當住我面搜出黎個file。
有搵學校,親人,甚至議員幫手寫求情信,甚至係拋既時候,我都親手寫左4頁紙既求情信,但呢疊信擺左係個官面前,結果一樣,呢個情節我之後係故入面講返
但果陣個皇家狀有建議到可以甩身既方法,就係話個file係我其他屋企人dl既(因為部機擺係廳,屋企人都知密碼),但受既可能就換左其他人,唔同待遇(老鬼監房)

但比著你選,你會嗎?

我就諗都無諗過選呢樣,加上佢同我講,沙咀係最短刑期既地方,所以我同個狀講我選沙咀,然後

就沒有然後了......

btw,唔好誤會我話,想話自己無辜,我無諗過。
但既然債已還,錯已改,呢個故仔你地就當係睇一個on9仔做錯on9野,跟住展開了一個奇妙旅程既故事吧

唔答問題啦,夜d再放埋第四章剩餘部分
就好似而家個鷲蛇咁

句句屌人老母

參觀完其實都好有阻嚇性
就好似而家個鷲蛇咁

句句屌人老母

參觀完其實都好有阻嚇性

可能果陣細個 覺得無乜野
而家睇故先知
如果當日個柳記唔係笑住咁演講
係好似文章咁惡
真係唔好受。
正評lm
二倉14日最難捱
就好似而家個鷲蛇咁

句句屌人老母

參觀完其實都好有阻嚇性

而家睇故先知
係好似文章咁惡
真係唔好受。

agger
細個唔識
覺得唔會關自己事
點知現實原來係好近
就好似而家個鷲蛇咁

句句屌人老母

參觀完其實都好有阻嚇性

而家睇故先知
係好似文章咁惡
真係唔好受。

agger
細個唔識
覺得唔會關自己事
點知現實原來係好近

所以話窮人無得玩法律
有錢人成堆法律顧問
我地真係衰左都唔知咩事
留名
Lm
啲柳記真係on撚9
當人狗咁撚
寫得好撚正,好睇過監獄風雲,樓主加油
Pish
寫快D啦
這時, 有個柳記由後方果個頗大既監倉行了出來.

「喂,有個阿sir行左出黎wor」鷲sir立刻指住道.

我正心諗:關我撚事咩

隊伍既全部人便開始給予回應,我亦立即加入聲浪當中

「Good afternoon sir !」「Good morning sir !」

全部人都嗌緊Good afternoon sir, 但唯獨那句Good morning sir 係與眾不同,一聽便知有個異類

「邊撚個嗌good morning sir啊 ! 訓醒未啊!」鷲sir立刻開始發怒.

而前面踎緊既David 亦轉頭向隊伍後面細細發聲「邊個嗌嫁,快D應啦.」

但空氣開始沉默,我地都知道沉默不是一件好事
這時,一個藍精靈在隊伍中段舉了手,並嗌道

「Sorry sir 」

「噢? 都好, 你肯招」

「等咩啊,同我死出黎啦,使唔使我請你啊!」

個藍精靈於是出了隊伍,快跑到鷲sir面前.企立,然後舉起手.

「踎返低! 我問你, 你係唔係未撚訓醒啊!」

「Sorry sir !」

「Sorry乜撚野sir啊? 我問你係唔係未訓醒啊!」
鷲sir繼續喝罵

「Sorry sir ! 」個藍精靈繼續嗌道.

「我,問,你,呀!,你,係唔係未訓醒啊!」
鷲sir捂低左身,拉近了兩者的面容距離,每個字都加了個停頓,巖聲再次問道

「嗚..唔係... 」
藍精靈身體開始發抖,但說出了好明顯唔係答案既答案

「唔乜撚野係啊屌你老母」
說畢鷲sir一巴掌車埋去個藍精靈左邊面.
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞