[少年監獄] 感受沙咀

1001 回覆
934 Like 10 Dislike
老鬼監房啲老積無乜野嘅,總之唔好得罪啲四手就得
樓主老終號碼咩字頭?
https://youtu.be/fhFQh83i5tA
呢條片

屌條片d衫
係咪真係有可能摺成咁?

係一定可以 參觀嘅時候摺過
「你叫咩名啊?」鷲sir問.

「good morning sir ,同sir報,我學童325412蔡衡 sir.」

「喔.拿,你唔好咁驚阿sir住,你無搞事,又做得齊曬D野既話,呢到既阿sir係唔會搞你既,我都未屌你,你就sorry sir,搞到我好似蝦緊你咁」

「Sorry sir ..」
今次要應呢句了吧

「起身先啦,拿,雖然你件睡衣既骨唔夠,份毯後面又凹左少少入去,不過....」

不過? ? 好似有轉機..

「以新人黎講,你都算摺得好嫁啦,下次同我改埋頭先講果D野 ,知嘛?」
鷲sir露出滿意既笑容,對住我說.

哇...屌, 鷲sir讚緊我 !? !
「Yes sir」我照例答返句

而山猴亦在此時搭多句

「Thank you sir !」

「啊山猴你係唔係得戚啊你宜家 ? 死衰仔」
說罷鷲sir又過了去和山猴"玩耍".

此時我在心中增添了幾分安慰和喜悅.

原來肯學肯努力,二倉又未必係個死板的地方.

之後鷲sir check埋其餘同倉3人既作品

但正當我以為結束之時,鷲sir又發現了什麼

「邊撚個值日啊 ?」
「好啦,呢個就係移碟,宜家全部起身我地再試多次」

「Yes sir!」我地全部隨即起身,預備重新排練一次頭先既動作

但我已經心諗 :WTF? 屌我睇唔清wor, 移碟係向對面出拳再收返?

但我又唔敢問,唯有硬著頭皮上.

「黎了wor,預備,同我坐~~~低!!」

我地隨即一起坐低左,但對面有2個同學似乎不一致,速度不夠快.

「at sure」鷲sir說道.

但得David一個企左起身

「at sure姐係你做錯左,聽到呢個口令就要還原返頭先,姐係未做錯之前既動作,再黎多次,at sure」

(呢到我想帶返個頭盔,我係入面聽落既發音就係at sure ,但係我查唔到亦都真係唔肯定係唔係寫 at sure ,歡迎大家幫手指正,我用住at sure先)

我地全部企返起身.

睇完真係唔敢行差踏錯喇
Btw at sure 正名係 as you were
「yes sir」值日的那個同倉舉起手回應.

佢叫李武傑.琴晚都有略為認識左一下.

「你有無檢查到倉既垃圾啊?」

「Yes sir 」

「咁你係唔係盲撚左啊? 你睇下你床底果舊毯毛 !」

我向他床底望去,果然有一細舊黑色既毯毛係地下.

「Sorry sir ...」武傑立即認衰

「汁左佢啦 !」

「Yes sir 」武傑照做.

「然後同我食左佢 !」
我唔知鷲sir係講真定講笑,但食一舊根本會出事既毯毛,正常人點會擺落口.

「Sorry sir ...」
武傑渣住舊毯毛,但無擺落口既意思.

「係唔係唔食啊 ?唔食就要找數了wor」

「Yes sir ....」明顯地,找數似乎更加容易接受.

「見你平時無乜野,一隻雞翼啦就, 過黎擺位」

武傑行過去鷲sir前面,準備接受懲罰.

「打側個人,上半身踎落去,手伸直,腳都同我企直佢,頭望地下啊」

(呢個擺位姿勢大概似游水選手準備跳水既預備動作,不過伸直個腳,好似拉緊筋咁)

然後武傑就維持了這個姿勢打側企左係鷲sir前面,露出了他的背部.
鷲sir舉起了右手前臂,將手肘既尖位對準了武傑的背部.左手則好似摸位一般,摸索著武傑背部.

然後鷲sir好似選定了位,他猛地一下抽高右手手肘,狠狠地向武傑背部挫了下去 ! !

「碰.」一下沉悶的聲響由武傑背脊傳來.

「嗚....」武傑發出了呻吟,這種好像想爆,但又爆唔出既痛苦聲,讓人於心不忍.

武傑維持不下擺位的姿勢,他好像一下沒有了力氣般,慢慢向地上趴去.

「嗚..呃...嗚..呃....」
好像想呼吸一般,武傑繼續細聲呻吟...

「喂,有無咁del啊,下次值日記住啦」

(del 呢個發音好似係形容好痛或者受唔住咁解)

「Yes sir」 我們全倉替他回應.

之後我們拎埋茶麥,阿壯著返仲有奶味既外套,著住拖鞋落返二倉地面集合,然後開始了時間表上的一天.
想問下如果出面落紅黑雨甚至打8號波咁你地仲洗唔洗室外做野或者步操
有無阿sir試過請人食雞翼 打到個人尾龍骨有事 定都會就位/就力
想問下如果出面落紅黑雨甚至打8號波咁你地仲洗唔洗室外做野或者步操

唔使,我地同d小學生一樣諗法嫁
有無阿sir試過請人食雞翼 打到個人尾龍骨有事 定都會就位/就力

其實佢地挫落去既位唔係挫落骨到,因為一定會出事,反而係挫係條骨隔離既位置,
食完後既感覺好似個橫隔膜被人打左一拳緊,頭幾下呼吸會變得好辛苦,企返起身個位會隱隱地暗痛
btw,會出賣到身份既問題我唔會答嫁,不要再問了 費事起到底,因為入過去既,係好多地方都會留低記錄,比如二倉其實都有自己既文件簿,會記錄黎過二倉既人既資料等等

另外個post 就完,我想係呢個post放曬壁屋篇,所以留d位比我吧
食完早餐,開始分配工作

通常可以分配到的工作主要有醫院同廚餘.

如果你被分配到醫院,你就幸運了,因為醫院真係好正,醫院仔主要幫醫院阿sir清潔同打掃,對文書之類既野,相對輕鬆好多,仲有冷氣.

而廚餘係次選,主要係分配去廚房後巷幫手清潔同處理廚房製造出黎既垃圾同廚餘,好鬼污糟.

但比起留係二倉練操,可以找到你數既機會減少好多.

剩低既人,除非二倉無野搞,否則都不外乎係步操和"與懲教阿sir快樂相處"既美好時光.
想問對碟實際作用其實係咩 睇完套戲完全唔明有咩用

我估係移翻啲飯近自己?
當然,新人頭兩日應該無乜機會可以分配到工作,要留係到練步操,學基本的轉身,停下動作,步操fing手,步行既間距呢D,無時無刻,都要用個腦同身體去記住.

「屌你老味我咪講左抽高隻腳再噠落去地面咯,係抽高啊,你知唔知咩係抽高啊!」

「Yes sir !」 我大聲回應

「其他人唔使做,你同我黎多次 ! 」

「預備 , quick march !」

「Check !」我大聲打數出黎.

「left, left, left right left!」

「squad , halt !」

「One , Two !」
我繼續打數,然後停下自己,務求希望有果下揼地聲同動作標準.

但我係零。

「哎屌你老尾你都係錯啊 ! 腳踝落地啊 !」

「Sorry sir ! 」

「再黎! 屌你老尾我今日就操到你停到為止!」

「Yes sir Thank you sir !」

「預備 , quick march !」

「Check!」

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

呢個loop,會係新人既期間loop好多次.

因為呢D係二倉人要識既基本中既基本.
高質post Lm
終於到了踢倉既時刻,鷲sir既腳步亦踏入了我們的倉門

我們身穿著底褲和短袖內衣,企左係自己的床邊迎接魔王

「Good morning sir !」

「嗯,開始body mark check」鷲sir說

「Yes sir !」

值日既藍精靈亦開始打數

接下來既body mark check,每打一次數,我地就會擺出一個指定姿勢比阿sir檢查,一共有5-6個不同的固定姿勢,主要係比阿sir睇你身體有無傷痕同傷口,不過我忘記點擺姿勢了。呢到就略過吧(歡迎update)

body mark check完後,鷲sir開始行去每個人的床前檢查作品

首先係山猴

Thank you sir 1
Thank you sir 2
Thank you sir 3
Thank you sir 4
Thank you sir 5

有無印象?

呢個好似係找數,body 好似係good morning 1 2 3 4 5
加速
Live咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞