[少年監獄] 感受沙咀

1001 回覆
934 Like 10 Dislike
首先留意到既,係2邊白墻上,無數,真係無數既留言字跡.

有原子筆和鉛筆,又有凹入去的刻痕, 而內容大致上都係一些就要入去受靶既人既留言.

比如:

2012年,樂富飛馬在此留字

2011, 荃灣喪標入沙咀受靶留字,我無撚後悔打柒XXX(黑社會名)既傻龍.

2008-7-25 我就黎要入去受啦,出返黎又係一條好漢, 我會捱到既!  ----葵芳翼龍哥

搞我女朋友打左個撚樣一禍,早知要坐,我就打得再甘D啦 ----2009/8

等等等等......

仲有好多好多數不清既留言未能一一盡錄.

等車或者上堂之前都可以叫D啊sir整支煙仔食
支持樓主
唔好介意我咁問 純粹好奇
想問下樓主人地點解會知你係自己電腦收埋左hard candy
首先留意到既,係2邊白墻上,無數,真係無數既留言字跡.

有原子筆和鉛筆,又有凹入去的刻痕, 而內容大致上都係一些就要入去受靶既人既留言.

比如:

2012年,樂富飛馬在此留字

2011, 荃灣喪標入沙咀受靶留字,我無撚後悔打柒XXX(黑社會名)既傻龍.

2008-7-25 我就黎要入去受啦,出返黎又係一條好漢, 我會捱到既!  ----葵芳翼龍哥

搞我女朋友打左個撚樣一禍,早知要坐,我就打得再甘D啦 ----2009/8

等等等等......

仲有好多好多數不清既留言未能一一盡錄.

等車或者上堂之前都可以叫D啊sir整支煙仔食

帶翻頭盔先 發夢見到
佢都算係我既第一個靶友

「係到等車啦. 」

庭警照慣例拋低左呢句,就留低左佢同我同一個倉.

佢一入黎就hi左我一聲.

我都回左句hello.

之後佢逐步坐左係我對面既石磚

「老友,你衰咩啊?」

「呃..我..衰藏有兒童色情物品.」我內心一虛,想講又唔想講,因為真係好淤.

「哇屌,你好呢味嫁?」佢立刻笑左笑屌左句

「咁係唔係啦屌..唉係我衰on9姐,咁你呢?」

「衰打交咯,傷人19.」佢fing左fing佢側金毛陰說道.
唔好介意我咁問 純粹好奇
想問下樓主人地點解會知你係自己電腦收埋左hard candy

我都有諗過呢問題,但真係唔知確實答案。果日上黎搜既差佬好似係d咩資訊科技罪案調查科咁
佢都算係我既第一個靶友吧?

「係到等車啦. 」

庭警照慣例拋低左呢句,就留低左佢同我同一個倉.

佢一入黎就hi左我一聲.

我都回左句hello.

之後佢逐步坐左係我對面既石磚

「老友,你衰咩啊?」

「呃..我..衰藏有兒童色情物品.」我內心一虛,想講又唔想講,因為真係好淤.

「哇屌,你好呢味嫁?」佢立刻笑左笑,屌左句

「咁係唔係啦屌..唉係我衰on9姐,咁你呢?」

「衰打交咯,傷人19.」佢fing左fing佢側金毛陰說道.
「哇...點解既? 佢同你有仇?」我直問道

「有嫁屌, 佢老母閪當我面撩我條女,我仲忍佢? 咪即刻打到佢變豬頭咯.我練泰拳嫁,一拳打到佢即刻留鼻血訓低,然後我坐埋上去佢身到係緊砌佢」

「條友又真係幾賤既..」我應道.

但果刻我都心諗:你都幾衝動下wor…

之後佢又同我講左好多好多佢係出面撈既威水史,我總算gag到眼前呢位朋友原來係個黑道中人.

「你呢? 你點解會衰呢個on9野既? 我都係第一次聽呢條罪」

於是我又重複左一次自己既on9

佢聽完屌左句「哇屌你都衰得幾on9 wor,你又唔係壞又無撈黑又剩,即係你係白手啦.哎希望你打得甩個官司啦」
「白手姐係咩?」雖然我都隱約估到,但都想確認下

「即係你無衰過,白底入去既咪白手咯,衰過入過冊既就係黑手嫁啦..其實白手入到去好易比人食住,蝦你乜鳩都唔識..」

「哎屌..預左要吃苦...」我無奈嘆句.係唔知道個苦,有幾苦姐.

「不過放心啦,見你同我有緣,我入面有人,可以幫手睇住你既」聽到呢句我心中真係有股感動同安全感,但若然我順住去,等唔等於我入左黑社會跟左佢呢

我隨便問左句「即係你係黑手?」
Lm
「唔係啊,我都係白手,未真正受過靶嫁,入面d野我都唔算熟嫁」

屌,我心入面既安全感即刻消失到無影無蹤.

「咁點算啊..」我好迷惘地問左句.

「有得算既咩屌,一齊捱咯」佢行過黎拍左拍我既膊頭.

「哈哈,一齊捱咯」我將身子挨後,望住佢話.

其實果刻,大家都驚既.

「你叫咩名啊」

「叫我衡仔」

「我叫阿壯啊」

我苦笑望住佢

而佢就係我第一個靶友.阿壯.
呢個判刑會否過重?
之後,我地傾左好多佢既事同我既事,係沉悶既地下牢房(俗稱臭格)中,傾計真係個最好既解悶方法.
而我都藉此了解左好多黑社會既事,同阿強既事,原來佢都有讀過書,不過讀到F.4就識左壞朋友(佢自己都認係壞朋友),搞到去左撈黑,聽落其實都幾好搵既.

「我同個老表(意思姐係同一個社團既朋友?),一日走一轉丸仔可以走差唔多6000幾,屌搭程地鐵行多幾步交貨,緊就可以袋緊多錢,真係幾好搵嫁 」

「不過,果次走貨既時候,我老表比差佬捕到,宜家泊左去(我唔記得係邊既)環頭,哎屌好對唔住佢,大拿拿10幾碌,點捱啊.」

佢講到呢到,有D眼濕.睇黎佢都幾著緊佢老表

(一碌姐係等於一年,呢D風險同利益,大家千奇唔好去試啊)
呢單野有冇上報紙?
留明
留名
LM
LM
留名
留名正評加速
Lm
想知點解會中招 就咁普普通通down av都會down到cp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞