原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
咁多人拉埋藍黃黎講, 呢單就算係藍絲去食飯一樣俾呢間酒店職員睇唔起, 根本成個酒店業都睇香港人唔起, 唔想做香港人生意, 唔明啲投訴者又要黎香港開酒店又要屌香港, 不如搬去中國開啦
樓主係屌人地睇佢唔起,唔係屌人地唔識公關
佢去投訴都唔會講"我知你地係冇錯,但語氣可以好少少,做好少少公關"
"加油呀,我真係明你地做法係岩,但我唔順氣"
係酒店打工,以為自己係酒店管理層
大佬! 比錢去消費,仲要搞到成家唔開心,點講都講唔通喎,清!
1)酒店服務冇質素
2)個經理個解釋7到冇朋友

唔好講黃藍,之前連登post黃店cake shop中晒伏,唔通又盲撐黃店咩,唔可以拉埋嚟講

經理係想平息件事,但錯尻晒囉!
我嚟比錢消費仲要諗埋你個仔。WtF , 咩邏輯
唔係客閪唔閪嘅問題,如果一早講或者好聲好氣講使搞到件事咁肉酸咩
Poly自己搞的Hotel Icon,同中大的Hyatt係有點分別的了
咁在意個泊車仔睇唔睇得起自己做咩
我唔係講呢單野一定係西客
呢單野係點得樓主一個人講,你又知佢唔係西客?
但香港以前真係好繁榮,好好景,但點解會養左呢D縮骨性格出嚟
如果出手闊綽D,會唔會改變到呢個現象
令到個客覺得被睇低
前線態度同服務質素已經係公關好重要嘅一環啦
唔係冇公關係乜呀?
定係你覺得經理耍冧撻個氧氣箱出嚟係好有公關智慧呀?
善用不推文
Ok?
好景到養晒啲狗眼看人低嘅名店Sales同埋酒店前線出嚟
巴打好慘 揸van仔又如何 都係車啫
咪就係
咁再遇到個再有錢D既係咪又可以掟鳩你?
去酒店食buffet,仲要幫人check地契

BTW表達能力好就唔洗做酒店泊車仔啦
呢個真
又拍片
香港真係好多西客
咁講係踩曬所有低下層工種架喎
part time/ 學歷低小小咪有可能會做
無論咩工種都唔該尊重返先
而家啲名店sales串撚到見你入面齋買個袋或者一件衫都唔想理你

試過行入去聽到個sales講 啲大陸客買啲嘢多到要人送上佢架車 一日就做到二十萬既單 ,輕鬆

又話啲香港人一件件咁買好寒酸 買得個一件上網order算啦 洗乜特登過黎姐
受氣唔係你
無奈嘅又唔係你
嫌人哋比人白鴿眼仲唔夠
專登留言走去奚落人哋自卑
人品咁差嘅你
叫人唔好嬲咪算 加多刀做乜
祝uncle生日快樂希望佢無俾個pk影響到啦
原來冇quote到你覆
1con不嬲閪 樓主唔洗理不過我啲freelance 同事都嬲到扎扎跳
針唔拮到肉唔知痛 你點知人哋嗰刻咩情況啫
仲要加三點 真係唔識形容連登仔啲人品

Staff閪客就叫服務
客投訴就叫閪客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞