原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
食個飯都要知佢係咪實習酒店 On99
每次岀去食飯咪好唔得閒?
食個生日飯洗唔洗search埋間野有幾多道防火門方便火警走佬阿
search埋成個地圖print岀嚟阿笨
唔正常只不過係佢出左聲,
酒店不嬲會排邊架車泊當眼處邊架柄埋,
記得以前 P 牌,架二手日本車,俾佢泊到對面海咁滯,拎車要20分鐘
之後出左架新 Alfa,可以泊門口
痴撚線,佢自己都係做泊車咋嘛,扮乜撚嘢上流社會
文華服務非常好,無論住房定幾間餐廳,都未試過服務唔好
君悅都唔錯,但相比文華差少少

麗斯卡爾頓個Cafe 103去過一次唔會再去

洲際服務都唔錯,泊車方面,前排佢就裝修,我地想食個TEA,放低架車入到去,發現條龍長到CLS,最後放棄走人,代客泊車個度都冇收錢,話唔收我地泊車費,幾好服務態度

反而半島我覺得有啲麻麻,冇想像中咁好
半島係餐廳服務好好,但住房個邊反面麻麻地
不能認同樓主更多,我想講我大概半年前,
同2個朋友去嗰度食牛乳下午茶,叫左三人份。
server唔熟悉個餐牌,我問佢有咩茶口味揀,
好似第一次聽到禁。之後先有個成熟啲嘅阿叔過嚟俾menu我地揀。三層架最頂嗰度有兩個盒,但係我哋三個人,之後問佢係咪一人一件,佢就好似覺得我哋貪心咁梗係一人一件啦。原來佢有其中個盒入邊係放咗兩件曲奇。大佬,問下姐?廁所都一大浸尿味,有阿姐係廁所入面架都可以咁
重點嚟啦!
差不多食完,輕鬆傾吓計嗰陣,佢哋個咁高嘅天花竟然跌咗個裝飾落嚟,我角度睇直頭好似有人跳樓咁嗰個白色花紋裝飾係好大舊,重點係呢爭少少就真係跌落到我朋友度,冇誇張,真係好癲
講到自己五星級酒店發生呢件事都可以冇人嚟問候過我哋,係我哋差唔多成件事過咗幾分鐘先至有個人過嚟問我哋有冇事之後先至有嗰個所謂嘅經理過嚟話你哋食唔食榴槤蛋糕啊我心諗真係多撚謝你跟住我哋話唔使啦已經好飽啦之後呢嗱嗱聲埋單走啦,佢有個單上面QR code叫大家俾返意見,我將成件事同佢哋講,佢哋仲好意思邀請我再次光臨呢件事令到我對於呢間酒店完全係影衰香港酒店業。本身已經覺得佢位置唔係特別好,仲要覺得其實香港好多其他酒店太高質,佢哋呢間野真係執咗佢好過啦屌
返到屋企仲痾,都唔知係咪佢哋個雪糕機到底有冇清洗過諗返佢好似冇就咁打開到啲到啲雪糕汁落去就琴返個蓋

總之希望大家唔好去啦中伏㗎
其實係因為以前真係無咁多人會patpat痕有閒錢book酒店去住+ 咁樣開party
限聚令之下都好難公眾聚集
當然要搵d「私人」少少嘅地方玩

依家d KOL宣傳+越黎越多人staycation,變相都可以諗去嘅populatoon size大左,include多左d無咩素質嘅人
其實一向住得太差酒店都係可以收cleaning fee,無論去到邊度都係唔係淨係得香港嘅

不過我相信大部分都係住得oj嘅
香港地根本就係咁現實,揸咩野車完全會影響到你嘅待遇。我試過揸貨van去到megabox,門口實q唔比我入停車場。亦試過揸法拉利去酒店食飯,食完都未行到門口,個泊車佬已經撲出門口開門比我。
樓主呀樓主,最後你有無過幾日去追果位馬經理,泊車仔件事係咪就咁算?
我理得佢屋企發生咩事? 總之要果位泊車仔當面道歉! 如果唔係就追究到底啊!
其實咁做好cheap
你明知佢咁做唔啱
但你自己都盡量唔好比位人入先最好

你其實應該即場走人至係
老實講,呢啲係酒店不明文規定,大家心照
但泊車果位on99講咗出口好冇禮貌
我係樓主個心的話一定唔會高興
呢單野煲大咗酒店都應該會say sorry掛
上次有個叫billy ge 泊車仔串過馬撚,話因為疫情想自己泊架車都唔比,仲比我聽到佢細聲講大聲笑話你當自己揸麥拿倫咩😭😭😭
唔洗嬲啦,搞大佢黎玩,開心都黎唔切
benz van 好舒服
仲有地產SALES, 成日以衣著取人
你岩,揸VAN又真係未試過
Lm
好小事姐,咁樣難為左個經理WOR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞