原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
最好炒晒
我撐經理喎 成件事佢處理得好好
樓主當自己係皇帝? 人地經理都代員工道曬歉
仲話要"想個泊車職員同返我親口道歉"
見到都覺得樓主on9 係咪要跪埋你奶埋你鞋底?
根本就自己小氣

日日都咁多香港閪客嘈R著數
作為酒店經理確實係唔應該為左個閪客而隊個同事出黎道歉囉 經理做得好好喎

可能人地個泊車職員老婆真係啱啱係醫院生左個bb要訓氧氣箱呢 但當然呢個都唔係佢態度唔好得罪貴客嘅借口 經理講得無錯嫁喎
但係咪真係值得嬲到咁要上網開名公審人?

一見到個post我淨係見到一個揸靚車典型香港閪客
以為自己去大酒店就好撚巴閉
有時真係唔明咩心態, d酒店職員好多時都睇唔起人。 明明論收入, 佢地都已經係食物鏈既中下層, 有d甚至底層。 點解會覺得自己平時見得多有錢人就慢慢地睇唔起窮人。

重點係咩姐? 就係個泊車仔本身都係窮呀
呢個珍
呢段疫情去過食幾次飯
由food court到逸東軒服務都非常好
員工個個都好有活力
唔撚會閪口閪面
信你,推上熱門
泊車仔冇錯!係樓主揸部垃圾去酒店唔啱

「衣衫不整恕不招待」
車都一樣
呢啲先係正路做法
其實樓主呢啲都算半個服務業
聽完應該會明
(如果揸呢種車係因為搵食唔係興趣
我識人揸HIACE 係因為貪佢大部,而本身唔係用嚟搵食,所以其實咩人都有)
送蛋糕咩意思
以為樓主煲個故仔想貪小便宜呃著數咩
1:唔理係唔想泊定冇權泊 個泊車仔講到咁其實已經係有問題
唔想泊就一定死罪 但冇權泊既話 應該要講解得好d

2:偷聽果part就樓主自己抵死姐 服務業成日都背後屌客架啦 人地唔係正式對住你講 你自己聽完咪算囉 投訴d乜

3:人地經理都表哂態幫緊你既 你就公審人
係想審就審個泊車仔啦 搞個唔關事既人
垃圾學店poly嘅產物扮上菜
個情況同大陸閪啲打飛機片一樣
唔岩聽講句,
係個泊車仔狗眼看人低。
但升級到酒店唔想做香港人生意
個泊車仔 鳩屎
但點解開經理名
有冇物流公司可以帶成條車隊去報牛
下次揸架16噸去食飯 唔好話冇問定先呀屌你老母
通常做得呢啲低級工又串柒柒個啲
心理都有啲問題
Pin this
叫返迫車既當事人道歉有咩問題?
做泊車咁串。
酒店個處理方法其實已經算有誠意
泊車個個人係衰
但係咁爆人個經理全名做多咗
屌返佢轉頭 惡過佢應該
人地背後講壞話 當事人自己聽到 都要攞出黎嘈 都on9既

人地係用私人身分同同事傾計
又唔係用職員身份對客咁講野
好心你就聽完就算啦

唔通佢搵日係連登開post串鳩你 比你發現左 又衝上門叫人經理道歉咩
我識人揸開van 但住港島半山重有一兩層半山樓收租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞