原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
最好執咁幾十間....
佢地好過癮架
覺得自己「見識多」(見得多有錢佬)
就可以睇唔起你地啲平民
但冇諗過其實自己學歷/搵錢能力仲差過佢地睇唔起既客
下Conrad都好食⋯
半島lunch都好食過佢dinner
收啦柒頭 依家仲要玩撚柒你 搵過第二份工啦冚家剷
用咩閪腦先諗到呢啲邏輯?
實習就預左質素唔好?實習啲態度都咁唔好仲點出黎做正式員工?
實習醫生護士係咪又係老奉做得差,由啲病人受害?
一部hiace閒閒地都三十幾萬,咁都冇資格食自助餐
睇晒全部留言,個泊車仔一定有唔岩架喇,但覺得樓主既心態都好有問題
好多酒店都因為本身條例問題唔泊得van仔
咁可能個泊車仔態度差啦,樓主就先入為主以為人地歧視佢起晒鋼咁
人地counter女職員應該心諗又有西客黎嚇親咋

其實成件同睇唔睇得起香港人根本無關
可能最近吹緊風屌酒店業,樓主就借機帶風向話人地白鴿眼對香港人煽動仇恨
其實件事好少事,人地都幫你泊埋一二邊啦,投訴泊車仔態度差冇問題,但事件中既經理都算盡力解決件事,仲要call個泊車仔跪地道歉咁款樓主都好大爺西客feel

自己自卑心作祟扭曲晒成件事,仲話嬲到食唔落野 最慘係兩老開開心心慶祝生日比你搞到成晚訓唔著
我揸架 Honda 喳😭😭😭
憑佢日日泊靚車, 揸過既牌子多過你屌既女
狗眼一向看人低
酒店泊車仔招呼開支那人,可能次次有多貼士啩
職員好聲好氣話唔好意思先生保險問題唔泊得van既我會屌番樓主
而家勢係假
點解除左 eaton?
你咪試下同兩老慶祝個陣比人串下囉
包你慶過火屎當面屌到條友唔洗撈
經理講大話解釋又合理?
牙斬斬企起道德高地就話樓主都有問題
香港人俾人睇唔起係有原因
酒店業一早講咗唔想做香港人生意
但大家仲日日去迫人做啲佢地唔鍾意做嘅嘢,人地當然串9你啦
Oh My God..
我幾鐘意呢間野.
樓主唔係好撚威架咩
做咩潛哂水?
你唔撚兜口兜面指住佢個鼻黎屌?
老豆大壽咁既氣都忍得落既
若果你企係經理位會點解釋?直接答,係呀,我地係睇唔起揸貨van嘅人? 抑或跪係到喊住咁求樓主原諒,話自己管理無方?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞