原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
你預左俾人屌,依家個風氣係本土酒店業前線員工睇唔起本地客,但冇諗過自己做得岩唔岩,根本就冇預位俾你泊,唔俾 = 歧視
係咪要泊車仔出錢照拎你架車出去泊時租呀,滿意未呀
唔排除泊車仔態度係衰格,但佢話唔泊得就應該冇做錯
呢啲係貨櫃車喎
話果個泊車職員個老婆啱啱係醫院生左個bb要訓氧氣箱,之後佢又自打嘴巴話呢個係借口黎

做嘜鳩
根本就有人將件事包裝到係"酒店睇個客唔起",明明冇生意都唔想做香港人生意之類,另類文革式批鬥
我建議樓主去check下人地地契同地面車場保險,再搵入面員工拎佢地條睇下俾唔俾貨van泊,死得心服口服
揸貨van當私家車有咩問題
如果佢係揸g class,梗係唔會有問題
因為g class都唔係貨Van🤡
好多酒店貨van 真係無得泊 下次去半島試下
你讀過書未識唔識有婉拒呢個字先?
識嘅話你覺得泊車仔嘅對答係唔係婉拒呀?
由頭到尾都係屌鳩Hotel Icon啲Staff低質到PR都唔識
食得屎啦
柴油商用車牌
其實係一個同事做錯野 另一個同事補鍋 。

我想講個個大堂經理係堅好人 絕對對同事好 識分事非黑白 !有事及生 係大堂經理硬食架啦。 valet都有炒散 質素好難講。

間間酒店都有黃藍 我想講呢間前線 個d 絕對係黃 。 之前做左野 洗同你地講?!

仲有。俾你開埋名好撚慘架!又唔撚開個valet 泊車 個個人既名!你番工冇做過錯事 ?做錯事就俾人放上網? 個經理硬食架,佢都想好好搞返件事架
Cls我鍾意既話我揸小巴你都要幫我泊啦on99
無人好似你咁on9
好聲好氣解釋唔得嘅
如果個客係唔知保險問題唔泊得
前線都有責任解釋清楚啦
而唔係一嚟就閪聲閪氣撚鳩人哋
個經理仲好笑
臨時作鳩個氧氣箱大話出嚟
呢啲態度都唔叫衰格
Ching平時返工應該係含開撚嗰啲嚟

前線好撚黃 黃到圍城都俾人入酒店避
經理識分是非黑白 但係分唔到同事生仔使唔使瞓氧氣箱
一直都係一直都知呢個係事實
Lm
忽然間覺得樓主抵死
食藍店 抵撚死
呢個post都反映咗香港存在好多條鄙視鍊,用字之間,樓主自己都暴露咗自己嘅偏見以及追逐物質價值嘅觀念
先生衣衫不整恕不招待喎 起碼打返條tie 丫
你估啲前線唔想俾人入呀 你訓氧氣箱大架 ?個保安阿頭之前係狗嚟㗎 咩都唔知
泊車 都有part time 同埋 大把阿叔退休先做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞