原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
你咪出嚟柒啦
泊車狗影衰晒
依家酒店冇咩炒散啦
泊車憑咩咁串
點會,炒散有福利,長工有 比你都識簡
你一直係度用套套邏輯講嘢
廢到仆街都有人正皮
係咪佢唔識揸貨van
一嚟疫情cut晒炒散
呢排先請返少少
二嚟炒散有撚福利咩
巴打你無錯,大家都係花費過千,無理由佢咁嘅態度對你.呢啲真係PK黎
打錯,炒散冇 直接長工無薪假 請炒散就夠
其實自助餐啲嘢食真係麻麻
同一價錢。去啲要落order嗰啲食物好好多
不過話垃圾枱又真係仆街啲
大陸人先會咁做 同佢鬥cheap
5星級酒店炒晒炒散cut cost好耐
長工一個頂幾個用 做埋清潔
其實一句「唔泊貨van」
點解要為左網絡公審將件事吹到去「香港人」level?

代客唔泊貨van呢個規定黎無問題
根據你描述,個問題出自「語氣不當」

如果正常情況會禮貌版「唔好意思先生,酒店規定只可以泊私家車,因為同事無牌。不過唔緊要,我幫先生你今次泊左先,下次再黎建議揸私家車,如果其他同事當值就幫唔到先生你泊貨van」

不過泊車仔讀書唔多,只係老粗式直白「下次唔好渣貨van黎,我哋唔泊貨van」

我同意佢語氣係需要改善,但同你指責佢「睇唔起你/甚至吹到去香港人」見唔到有咩關係

唔通巴士佬揸部巴士去食,人地唔泊,就學你咁上網吹到睇唔起全香港公共交通司機?

見到你個title已經知你心地唔好

你不滿佢無禮貌一件事,唔好吹到去香港人層面,利用香港人仇支那的心去幫你屌爆間酒店
如果樓主揸嗰架貨van 係G-class , Range Rover。
睇下會唔會叫佢下次唔好揸過嚟
令我諗起我揸部錢七去半島食自助餐,職員都做返正常野,冇特別西
個藉口笑死
世伯生日就唔同玩法
又唔洗咁小事影響到飯都食唔落既
你應該當場質問泊車仔原因
無合理解釋就屌柒佢
你發辣啲分分鐘經理出嚟俾埋discount你
服務要不嬲欺善怕惡
你而家氣又谷住影響埋雅興就蝕曬喇
門口可以擺十幾架
basement 亦都有位
好撚多投訴撚都會送埋態度差同冇禮貌
事實係咪真係100%呢?
好多時只係達唔到佢要求,被拒絕,咁啲西客就會覺得被不禮貌
跟住好撚鍾意咬住唔放,要人道歉真係最撚on9既行為黎,你得片面之詞,人地如果出黎話唔認有咁講過你叫個經理點做
最後樓主心地好撚差,返到屋企都仲咬住人,仲幻想人地睇唔起香港人講到似層層
搞個貨van 業界一齊揸車圍住icon ,推到酒店回應
咁佢泊門口定地庫?
On9,乜l野叫服務性行業呢排夠辛苦,咁L想返工無嘢做啊?俾個例子你,下次去cx做等放幾個月無薪假然後等被人炒
你話公平啲人地都係打份工,咁借問聲佢份工係乜啊?你都識講服務性行業,佢提供得咁差嘅服務侮辱咗自己嘅專業啦,份工都未做好就唔好怪人唔滿意。
如果個的士司機危險駕駛,撞左車搞到你受傷,唔通你又公平啲講,人哋都係打份工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞