原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
笑撚死
個泊車仔以為代客泊車真係自己渣靚車
似係泊車仔本人要瞓氧氣箱多啲
揸貨van就係窮
幾撚無知幾撚慘
個經理邊度有鬧個客 係咪我miss左
唔係話送蛋糕咩
定係ching logic呵唔翻個客就=鬧

雖然處理手法有待改善
其實我諗如果唔係話咩生BB,而係直接nice d解釋保險問題,valet表達方式唔好,再用力d sa多幾下lum 等樓豬feel到個誠意
樓豬都無咁生氣嘅

呵番啦樓豬
有旅遊業就同香港人玩放置play
依家冇旅遊業要轉吸本地生意
點知又要狗眼看人低

有事鍾無豔無事夏迎春

冇錯,吸乜客係商業決定
但係香港人幫唔幫襯你唔係只睇價錢

人地話你地玻璃心呀 乞兒客
做酒店好多都狗眼看人低,估唔到連泊車仔都咁串
推上報
點睇你自己比人起到係職員搞到要潛?
之前我都揸車去過依間野
個泊車仔又係亂鳩咁嚟
未停定車就轉後波 即刻聽到個波箱格咗一聲
up
咪就係
如果樓主講嘅係100%事實嘅話﹐成件事最錯嘅咪係酒店同泊車無好好表達清楚佢哋無貨車牌。成班泊車仔泊車仔咁叫人﹐你都叫人泊車仔啦﹐表達得唔好好出奇咩?洗唔洗寫埋文話無貨車牌?
樓上有人話咩成疊錢兇鳩人嗰啲﹐唔通你老細又可以攞疊錢出嚟同你講你都係幫我打工㗎咋﹐含啦柒頭咁咩
事實係根本係樓主自己都睇唔起自己﹐特別強調自己係歐洲車。嬲到瞓唔着重好笑﹐你話嗰度其他員工態度好好﹐咁你講清楚﹐應該可以退訂。又要覺得俾人睇唔起﹐又要無啲骨氣繼續幫襯。幫襯完條氣又唔順﹐嬲到瞓唔着。生日飯咪後補囉﹐遲一星期有咩咁大不了
以前聽到啲人話香港人先最閪麻煩都覺得不爽﹐唔多信。今次淨係依件咁少嘅事﹐都見到曬啲所謂香港人﹐果然係香港人最睇唔起香港人
終於有個邏輯正常少少 有返少少批判性嘅comment
成班喺度俾人帶一帶個風向就跟住一齊鬧
中肯
我唔熟酒店行程 但我真係未見過泊架van係酒店門口 我唔知係關保險事 定係形像
我自己本身做銀行 都算係半個服務性行業 有時好頂唔順d客 唔係話你嗰幾千蚊生意 多或者少 而係唔使下下都起曬鋼 客唔係真係大曬 講真 同咗n咁多個人投訴搞咗咁多事出嚟 經理給出嚟道咗歉 再賠償 唔知真定假 當係假 佢再肯作到個故事等你心情好啲 都算係咁啦 有時酒店嗰邊 同你道歉認錯 就算佢哋係有道理都只不過唔想搞大件事 唔好覺得自己真係啱 好多嘢都係片面之詞 坦白講 無人知當時大家個語氣同對答係點 口同鼻拗
其實佢有佢道理 只不過佢處理得唔好

正常都唔會出面泊架van 啦 唔係貴定唔貴既問題

當然啦佢錯既咪就係佢想protect 自己酒店既image 但係忽略左customer obsession

同有啲餐廳要求smart casual 你著短褲入去差唔多姐
個泊車仔係仆街
但同睇唔睇得起香港人消費有咩關係?
咁仆街既
係咪要laferrari先入得,我驚我揸舊款GTC4入去比佢笑鳩我
老細同佢講酒店唔俾泊貨van 佢就原句直出喝鳩個客唔俾泊貨van 大腦零processing 做得呢行禮貌咁撚基本佢都無
打咁大段野 都唔知你嗡乜鳩
你估樓豬有冇食經理送個蛋糕
應該係一路食一路好嬲一路上連登打文
親自道歉
要唔要跪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞