原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
以後唔好再楂架貨van黎我地酒店,我地酒店唔泊貨van既

Title 有d誤導。但支持你既。

經理肯道歉 都起碼知衰。係可能個別員工問題
泊車仔以為自己邊個
我選擇用另外一個方法報仇,就係去經理投訴
係我衰,我今日冇揸到部法拉利嚟俾佢🤭
貨VAN佬都係人
我可以老實咁答你
因為啲大陸佬好大方 大方過香港人
出手闊綽貼士都比得多
唔止講緊泊車 可能食個high tea 佢都可以俾好多tips
而且好多都係常客 唔係幫襯一次就完嗰隻

呢個情況唔單止係香港啲酒店出現
套用返係名店來講都係一樣
佢一定買唔起😂
咪係,人地打唔到卡扮有錢仔呀

呢間嘢好出名㗎? rating 都幾高, 估唔到又係狗眼看人
Btw,樓主你EQ幾好,如果我聽到佢咁講我真係屌柒佢,我會叫埋Reception經理過黎,係個泊車仔面前,拍住片問清楚個經理佢地公司有啲咩條款規定唔比自己架車入黎
呢間點會唔出名
佢個自助餐可以早半年book都book唔到
係我衰,爸爸話今年佢大壽話要去酒店食自助餐(佢平時係一個唔食自助餐嘅人,但因為今次大壽所以佢想食自助餐慶祝),加上我唔知道究竟邊一間黃店會係我爸爸鍾意食,所以我揀咗呢一間俾佢,完全中伏
係囉,我最憎比人睇唔起
香港酒店業不嬲都睇唔起香港人架啦 只不過係個on9做到咁明顯 有腦少少都可以將件事搞得好好多
因為啲大陸佬洗嘅錢好多都係黑錢黎,所以佢哋洗幾多錢俾貼士根本冇乜所謂
咁撚串 我鍾意揸架紙紮車黎你都要泊架啦
唔怪得由下至泊車佬, 上至經理都當客係狗
香港人仲去真係犯賤
Manager遇到呢啲情況都做唔到嘢
只會同你道歉講唔好意思明白情況啦
最多下次俾返個discount你 或者送兩杯香檳俾你咁大把
Hostee team 好多都係part-time炒散呢啲質素佢哋控制唔到 你今日投訴完佢哋都冇辦法 最多請過第二條友 罰唔到佢哋啲咩
我覺得樓主可以針對返個泊車仔
拍片影低 再喺Facebook傳開 叫香港人千祈唔好幫襯 咁佢哋先會重視今次既問題
我全程一句粗口都冇講過,我想冷靜咁樣處理呢一件事,另一方面又唔想我爸爸生日飯過得唔開心
cls push
由唔知幾時開始 我會咁諗
怪就怪你架車係貨van 唔係啲咩靚車
所以你比人白鴿眼完 你可以做啲咩?
走上嚟連登? 啲人幫唔到你換架靚車 再大巴大巴屌死個泊車仔架wo

同個泊車仔講道理 尊重友善包容?
Sor對方只係個讀書唔成又擺明冇修養嘅人
而佢嘅上司 乃至老細都係同一陣線:
咪撚比啲唔起眼嘅車泊喺我地酒店門口
啲客見到唔好睇
情況就好似客用lift比人用咗嚟送貨

所以有時啲嘢真係唔關睇唔睇得起事
而係你憑咩
你身家過千萬 今日你走出嚟比人笑你揸貨車
你可以選擇 大大聲串返對家
又或者唔同佢一般見識

講返轉頭 揸靚車啲客咪又係睇佢地唔起 比佢地泊車都驚佢地刮花啦
假設對家係個唔識尊重自己嘅人 而你又未去到令人屈服嘅境界 咁其實好多嘢都冇得講
屌你咁小氣 小小事都嬲成晚 最後蝕底既係自己
班打工嘅侍應又點會理佢黑唔黑
佢哋只係care邊個肯俾多啲貼士姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞