原來Hotel icon根本睇唔起我地香港人去消費

1001 回覆
5212 Like 135 Dislike
同意 兩老真心慘
樓主如果當時放開少少寛容啲食餐飯
兩老就唔會有個咁差嘅回憶
唔比泊同個客講聲, 話比佢聽邊到有時租咪得囉.
我唔敢講樓主係咪過份敏感, 但句"泊埋一邊收埋佢" 可以唔洗咁大聲比客聽到嘅...
泊車仔都咁撚串?有比錢入去消費架喎
其實樓主都幾廢
有晒人名都只係上黎開post
話自己老豆老母訓唔撚著
用心機寫封投訴信好撚過啦
個經理講大話話個泊車仔個b係醫院
已經死罪啦
個經理依加心諗
比人擺上網隔一排無事
好過要解釋
好彩d貨van 佬無文化唔識野
其實實習酒店先高質
啲人雖然無經驗, 但肯學肯做,
唔似班 old seafood 咁做到已經麻木晒, 做到煩悶, 只會 hea 做
後生仔有嘅係衝勁, 活力, 新入行又聽教聽話
所以Hotel Icon 評分一直好高, 自助餐又勁爆

呢單嘢根本係貨Van仔 Vs 泊車仔
明顯兩條友態度都勁差, 樓主件事已經上咗乞客
咪揸棍波車呀
呢個真 喺度打同情牌
召喚晒所有同樓主一樣自卑心max嘅人出嚟屌
又真係有班咁嘅人㗎喎
串撚過馬撚
仲有HR
你咁耐唔轉工,係咪唔上進既人?
你成日轉工咁 jumpy,我地點請你?
酒店業主聯會執行總幹事李漢城:「純粹靠本地的旅客,變成是『塘水滾塘魚』,幫助不大,只不過是目前困境之下,有收入支付部分人工、燈油火蠟,希望將每一個月虧損情況減低。我相信這個時間看到,年底到明年初情況如果繼續沒有改善,如通關方面做不到,或局部開放不到,酒店業只能被迫繼續做本地市場生意。

啱呀 香港人真係最睇唔起香港人
突破盲點
可能平時貨van上貨落貨d跟車好串
門口係唔係可長租
黎黎去去都係個幾架
Basement有都唔多啦
隔離係poly宿舍
仲唔俾poly用哂咩
咁又點,係ibank掃地都高貴過你廚房大佬
又唔係佢既有咩好打飛機
要睇佢地泊車仔自己人定係外判,自己人會好少少
好聽啲咪泊車仔 難聽啲就泊車狗
唔好話唔尊重佢 而家係人地唔識尊重人
玻璃心累事
酒店業覺得自己的專業便是有品味,識大體,照顧尊貴客戶的需要。對住唔需要品味果D,佢地真係無乎。
因為,佢地既品味係靠"痴"返黎(而家無得"痴"),打回原來佢地衰過乞兒!
呢間野有日執笠,唔好怪人地,一定係自己做成。
揾壹仔上去test, 好鬼鐘意睇佢地放蛇片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞