[3D] Blender 3D 交流區

998 回覆
133 Like 3 Dislike
試下blendswap

不過有啲 cc license 係禁止商用
唔得
只會係向住唔同方向嘅摩天輪式轉法
撳兩次R
都唔得
但係開新file就冇呢個問題
睇嚟我真係唔知撳錯咗啲咩
你意思係想好似下面橙色圈咁轉, 而唔係藍色圈咁轉?

如果係, 個原因係pivot point, 喺頂有個dropdown可以set

通常用median point多, 喺object mode整嘅話, 通常件嘢係會圍住橙點(origin)轉
如果想移個origin去岩嘅位, 可以right click -> "set origin"到揀
仲有其他方法移origin, 唔係玩野, 不過因為太多, 所以想知再講
2.9好似可以直接搬個origin, 但我依家得2.8喺手, 唔記得點整
texture係projected from view?
原來香港都有咁多人玩3D
有無人玩緊c4d
Zbrush maya 自學半桶水路過
對於想入行嘅
回頭是岸
玩地鐵接龍
接龍
原來有個咁嘅post
我都自學左兩年blender
用黎玩3d打印

print咩多
開始學果陣都諗住畫野出嚟print
之後覺得煩得濟, 咩都無整過出嚟
因為我畫完之後,會放上網分享比人印
而外國人比較鍾意pokemon,所以我畫pokemon多,之前都有畫過火影、鬼滅果啲

我開始學果陣反而冇諗住會印出黎
我見到有個外國人用Blender幫人畫Pixar風格人像,畫到好靚,所以先學

放一張以前畫嘅圖

我都有畫連鼠,不過畫到一半就停左,因為好難畫
如果有朝一日畫完,再分享上黎一齊印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞