[3D] Blender 3D 交流區

998 回覆
133 Like 3 Dislike
好似幾正
不過USD 59...睇下月尾有無錢淨
Thx
normal同bump基本上係同一類野黎
而家做法都大部份係hi res bake normal map, low res 用張map吧
多謝大佬
有咩方法share可以方便你?
日系嘅話可以參考吓依個channel
https://www.youtube.com/watch?v=BBtgjTiL1XQ
睇到, dl緊落嚟今晚睇
係度, 不過最近無咩可以講
係咪可以唔駛請室內設計師
啲傢俬都係自己畫?
啱啱先發現呢個Post,留個名先
有冇試下接私job 可能仲好揾過打工
試吓喺color management到開false color睇吓
唔係光源/影嘅位應該都要係綠色/灰色
如果去咗紅色就即係太光, 藍色就即係太暗
https://www.youtube.com/watch?v=m9AT7H4GGrA

有冇用Filmic color space?
2.8有內置
有冇 得set gamma? 試轉2.2, 光位會冇咁爆, 暗位有會光返啲.
好耐冇build 個人頭,再L吓個topology 走線
有冇人係用blender整vrchat avatar 條尾有dynamic bond仲整黎整去都係入地點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞