[3D] Blender 3D 交流區

998 回覆
133 Like 3 Dislike
好想認真學
但香港啲course又好撚貴
上deviantart睇啲人好勁
或者youtube都有唔少好嘅tutorial
有呀, 你去TG個度呀,

我一開始係畫男人先既, 開頭個一年真係唔知自己畫緊咩,

我係畫人體肌肉先既, 買左十幾個教程, 如果你地想要可以TG我, 我可以比你地, 你地唔好告九我就OK.

我聽人講係畫到面係最搵到錢, 所以我有畫眼耳口味, 如果你地有興趣, 我可以開youtube教.
但我唔太識setup直播 (不過香港開教學直播好似無咩人睇, 回唔到本, anyway如果你地想學, 我可以教)

利申, 有開過班教過一年
短短地用5-10分鐘教tips仔嘅話應該會有人睇
其實tips,就大把, 但真正畫到野真係要花時間學, 個D筆觸, D 技術真係要睇住練,

只係一開頭用筆都已經要練一排先習慣
如果真係有人學, 我會想直播, 之後放上youtube (但小弟無直播過, 我可以去買枝咪)
支持巴打 想學野
我聖誔去買材料啦咁
你想學texture painting?
有無邊隻software想學?
巴打主力教d咩? 想學下sculpting

想學texture painting 同shading

我而家modeling 就用 blender

想問巴打邊啲software 好上手定係用返blender 就ok

唔該巴打
我可以教digital sculpting, blender or zbrush
其實唔想比錢用blender就OK, 你都可以用photoshop. 如果想玩D得意既野可以用substain painter
等你開台
等我買左咪先, 要買電容咪
仲可以試試ArmorPaint (https://armorpaint.org/index.html)
無substance Painter咁多功能, 不過平好多(EUR 16)
如果你肯花啲心機, 可以唔駃錢build到ArmorPaint出嚟
https://www.youtube.com/watch?v=y6h2KOP47ZY
支持
好痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞