[3D] Blender 3D 交流區

998 回覆
133 Like 3 Dislike
依家第一次開blender會比你揀左定右
無用過right click select
搵到個blender 3d TG區
t.me/Blender3DHK
三個人
係到講算啦
IanHubert 係上TED 既獨立製片人, 佢D tutorial 都幾易學. 又靚
個手腳既比例.. 你D texture係咪唔小心對稱左?
blender既digital sculpting 係可以比美zbrush,

blender 已經可以做到zbrush做到既野, 至少我做到...玩左6年zbrush, 3年blender.

maya成日hang機
你學到rigging, 其他野我幫你做晒.
你可以去影真垃圾筒做reference
Blender.
Blender本身要轉手已經好快, 本身係zbrush用家, 同max用家, 轉去blender, 大約2星期換到手, 之後用返zbrush, 大約兩個鐘換返手, 所以其實只要你日日做, 好快1.
你個weight paint可以做好D, 隻手..

另外你個腳係咪無SET IK
拆UV你拆三個鐘就會熟晒
我用photoshop 畫多D. AD係咪平好多? 我宜家比月費
唔知點解覺得好淫..
呢個好流...
係...
香港可能無咩人玩blender.
冇玩得好勁所以覺得佢好勁
不過最近睇返先發現佢當時冇用merge去merge points
特登 諗住拎嚟做out-focus背景, 個texture幾核突都無所謂
手腳比例就...唔識畫人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞