[3D] Blender 3D 交流區

998 回覆
133 Like 3 Dislike
留名

一月放假時候畫
再留名
Blender新手留名
第一次blender 整人物
求救
我想渲染啲嘢
但係唔知點解出到嚟乜都冇
一片灰色

同呢個一模一樣
張相上網搵返嚟
鳩估
Compositor 果度, Render Layers 無駁落去 Composite
陣間返去睇吓先
我啲個位好似空嘅
乜嘢都冇
搵到了
但係連住
新手想試sculpting
冇錢買zbrush, 試玩blender, 應該差不多?
多多指教
有無可能係未load到
如果多嘢, 有時真係要啲時間先會開始render
Blender有咩方法可以PORT入UNITY?
上網睇 睇YOUTUBE全部試過好多...有無TIPS?
試下轉cycle render
export fbx 拉入Unity就完喇喎
拉入去冇野睇的話睇下normals 有冇反轉咗
OK左 THANKS 之前甩貼圖 而家OK了
想問點DEL走多左既線? 我手多多界多左
簡單既我個人會咁做
select 線 -> G 平移去盡頭 -> merge by distance

再暴力D咪直接del vertex 再連返face出黎
THANKS 學到野
如果係edge loop:Alt select > X > Dissolve Edges
唔係edge loop:直接select > X > Dissolve Edges
冇問題 sculpt最緊要 concept
https://youtu.be/VYuUlQO-kYE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞