澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
Long overdue.
唔想去維州 有咩好推介
嚟緊去個邊讀master順便睇下留唔留
改成點?
以前講嗰個4年pr?
SA/NT/Tas
其實應該嚴格d,無論係test定以後危害澳洲安全而要考慮取消國籍既policy。
我情願佢搞4年pr

其實好多人 如果佢本身國家唔比dual citizenship 佢地都唔會入澳洲籍

點解佢地唔想比咁多citizen?
我見有人話佢哋已經當香港護照做中国人一同處理 係咪真?
好多人都好強調自己係乜乜人多過澳洲人

不過呢d真係冇得test
其實local睇citizenship睇得都幾神聖。所以既然選擇入籍,supposedly,係要效忠個國家既。

PR反而無咁多呢d要求。

所以大部分政府工只有citizneship先可以做。
一直都係。
lm
(1) 嗰時仲申請緊EOI , 宜家係MEL 住咗年半了
支持吓先
係咪香港有LLB但冇牌都可以過去考conversion?
你指做律師的話,無conversion比你考,但係可以比Board去assess你個LLB需要補幾多科先可以符合基本資格然後過黎讀個Practical Legal Training半年先可以注冊做律師同攞到職業評估。

但咁樣拎PR係咪都好難?
Yes.

定建議讀第科master?例如幼教?
你想讀咩先。
嘩! (1) 係2017年,無記錯的話。

恭喜恭喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞