澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
Occupation? Visa sublcass?
已經485緊 申請485唔關cert事

出曬成績夠學分學校就會出completion letter 用呢個就申請得
個ceremony已經唔重要 最搞笑學校因為肺炎唔比walk-in to collect,只可以自費郵寄所以懶得理 反正拎左digital version
工程方面有咩可以技術移民
又點樣搵工?
間間都唔同wo
由我巴 想問下如果去melbourne讀Rn, 係咪都好難移民? 因為我fd話melbourne申請pr好難 但得呢間有啱我讀既科同時間
RN係VIC按依家policy黎講已經算比較容易了。
幾多錢取決於學費,一般我會建議1年學費 + 25000澳幣左右 (只有自己一個的話)。

最好係cash/saving account。
如果真係想M Arch,巴打有冇suggestions 可以學定啲咩software
Subclass
Ai, Photoshop, Indesign, Rhino + grasshopper
上面5個最常用同一定要識
另外仲有Revit, Autocad, 3dmax
其他software應該上堂會教
當0 skilled working experience, 假設30零歲去偏遠地區讀完個it master 計埋先得70分,是咪收得皮
絲打邊間U
有冇ching最近拎到student visa? 我做左biometrics已經一個禮拜 但未有消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞