澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
(注: 應該係為左解決配偶移民既積聚case backlog)
應該唔關事
不過最慘係32到33歲果班,無啦啦扣左5分
識人好過識字
WH免visa費
想問下依家係咪都一直有grant緊student visa不論onshore/ offshore?
不過要考英文
由巴你好,有野想問下你
我同太太都係RN,計過189會有75分,但係睇新聞講到95先有eoi,想問下RN如果得75分會唔會好難?
其實多唔多外國人係澳洲讀護士?

同埋想問下關於491,要做啲咩先可以有state normination?

最後想問下呢個分數係咪去regional機會大啲?
想問下由我巴 咁意思姐係無pr pathway for 香港人? 定仲有機會係未講?
未講啫
未講
香港人應該會講
家庭團聚唔一定嚟澳洲
RN offshore 得 75分應該無咩機會,建議考慮491,去邊個州就等州政府擔保新政策出黎之後先知道。
Yes.
thx由巴
GTI本身都無爆數依家加3倍係咩玩法
係唔係要拎到student visa上online course(offshore) 先計australia study
洲擔保 190 offshore 有冇機會?
但香港biometrics仲未開dklm
VFS上個月有幾日個網寫住9月21號resume biometrics collection, 後尾就無左段字

唔知等到幾時先可以打指摸
即係代表難度低左。
無見到相關legislation有提過,但係我覺得應該需要。
Onshore RN 75分 190有機,offshore就難了。
而家少左額,分數只會更高
考好D英文或者491啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞