澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
住喺Sydney好想搵返香港人一齊踢波
聽日財政預算案,唔知會唔會有機會公布pr pathway詳情?
如果行190 幼師大概幾多分穩陣?
幼師190 西澳有sponsor嗎?
唔識踢波
世柒到底有邊次講啱
想報下年7月澳洲master
原來已經deadline左。。。
估唔到咁快dead
你報邊科?
佢每日講一樣,總有一樣野中GA
到時咪大大隻咁講話中
錯左果D 無人記得啦
咁有冇識香港人係踢開波?
我見好似全部科2月entry都仲有得報 有小部分科咁早dead?定係睇邊間U
如果等時嚟到搵你踢
無PR pathway.

岩岩公佈既澳洲聯邦預算案,關於移民方面既概括:
1. 2020-2021 移民配額為 160,000 (注: 配額 不等於 最終移民人數)
2. 家庭類移民配額從 上年既47,732 增加至 今年既 77,300 (注: 應該係為左解決配偶移民既積聚case backlog)
3. 雇主擔保, GTI, 商業投資移民申請將會撥入技術類並被優先處理
4. 境内申請 和 擔保係偏遠地區的配偶申請 將會被優先處理
5. GTI 配額將會從 上年既5,000 增加至 今年既 15,000
6. 商業投資移民將會從 上年既6,800 增加至 今年既 13,500

總結: 總配額不變既情況下,技術移民 (189/190/491) 應該會減少配額去分配比GTI同商業投資移民。GTI同投資移民將會係今年既大勢,建議有能力人士以呢兩個渠道優先考慮申請。

邊境完全開放有可能要等到明年下半年,大家要過黎讀書的話要考慮好時間了。
如果行190 幼師大概幾多分穩陣?
當地畢業生的話,70就夠了。
https://migration.wa.gov.au/services/skilled-migration-western-australia/invitation-rounds/current-invitation-round

幼師190 西澳有sponsor嗎?
有。
有。

可以。
無言感激
唔係話學生可以由南澳入境?
配偶簽拎多3萬個位
Skilled immigrants 好慘
唔該由巴

160,000配額,係同之前一樣?
485 一類嘅visa 唔計入160,000?
可以嘅話搭定路等你嚟又點話
上網搵極都搵唔到邊度有香港人自己嘅team踢波
大愛
邊境完全開放
Yes.

唔計。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞