澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
可以,不過係畢業12個月之内。
9估,probably no need。
我想問土木工程移民機會大?
OK。

報U有冇話邊個地區嘅U有多啲分加?
偏遠地區既大學讀最少2年可以加5分。
我睇過佢個page 想知淨係填翻485個份form就可以定係再填埋additional 個份form 1545 同埋health check加Ielts係咪可以後補?
自己搞student visa難唔難?(已經有unimelb nursing mater offer)
寫GTE有咩需要注意?本身bachelor讀account 做過big 4 auditor 狗
thanks Ching
想問下巴打你個offer係2月定7月?
事關我都想讀nursing
有事想請教下你~我先生「沒有相關背景」,香港degree 想去澳洲讀nursing 成為RN.

我見你介紹左幾間master, 假如我地將來都打算係偏遠地區生活,暫時首選Adelaide 有冇邊間你認為對移民最有著數。

另外,RN就業係咪一般唔大問題?

另外西澳讀master 係咪仔女免費讀書?丫仔現在3歲

感謝你覆我先🙏🙏
我係Master of Nursing Science (2 years),淨係得2月intake
不過佢要我十一月頭accept offer但都唔知border幾時reopen
香港biometric 28號重開

The Australian Visa Application Centre in Hong Kong extends operations from 28 October 2020 by offering Biometric enrolment for eligible subclass visa categories. The service offering will be in addition to existing operation of accepting supporting documentations for the following two visa categories only:

Business Talent visa subclass 132
Business Innovation and Investment visa subclass 188
Current operational days and timing for the AVAC, except public holidays, are:

Operational days: Monday-Wednesday-Friday
Operational timings: 09:00 am to 01:00 pm

https://www.vfsglobal.com/Australia/hongkong/
我好似睇錯
由我巴
想問acs職評
我以前份工做d野比較同262112/263111似
Job reference都有寫明職責
但我果陣岩岩入行 title係trainee
會唔會有影響搞到過唔到?

同埋有無d acs職評既成功同失敗例子可以分享下?
感謝
我申請到黃金海岸嘅學校,讀4年嘅 嚟緊2021年1月開學但係仲未收到student visa,想問下會唔會影響我畢業之後申請graduate visa?
淨係服務有錢人
我唔敢報2月果d 未開關隨時去唔到
應該唔會有太大影響,唔會再封2年關吧。
會唔會有影響搞到過唔到?
唔會。

同埋有無d acs職評既成功同失敗例子可以分享下?
無咩特別失敗例子
Thanks for sharing! 我都無留意
暫時首選Adelaide 有冇邊間你認為對移民最有著數。
Flinders Uni既Nursing比較好。

另外,RN就業係咪一般唔大問題?
唔大。

另外西澳讀master 係咪仔女免費讀書?丫仔現在3歲
3歲未開始讀書,只係番childcare,應該係full-fee。
Yes.
尋日自己報左2022 2月開學既IT master
希望收
即係都唔算難過到?
咁我係咪應該即入application
已夠兩年經驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞