澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
MOC既full title係?

你地係Sydney有無工作?
Master of commerce (finance and accounting)

我做緊會計 佢做緊compliance

佢係主申 佢有1年會計經驗
Non arch background嘅portfolio 好似唔太需要識software果啲 好似話要show到creativity就得 佢都唔expect你好pro
等州擔保開之後,希望可以比會計491,working in regional NSW。
想問吓master嘅student visa帶直系家屬一齊去嘅話佢地可唔可以返full time嘅工?485dependent又可唔可以?

而家未講485之後5年轉pr嘅details啦,咁以前啲人係用咩方法駁去pr?係咪189/491/482?
冇讀過design related嘅嘢係咪唔使諗
巴打,如果真係咁好彩M Arch收咗,冇arch background會唔會好難pick up
絕對會
如果冇底可以試下M Landscape Arch
unimelb有三年program for 冇background既人, 到時再睇下有冇得transfer 去archi
1 可以;

2 可以;

3 189/190/491,甚至配偶。482好少。
我19年12月grad到依家都未有得拎實體cert同ceremony
技術移民 計咗自己有80分 穩唔穩陣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞