澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
應該係好耐之前做落。
真心唔sure 個準則
同埋最難我覺得係搵人簽你過去
唔係個個有connection
想問下GTI係咩意思?

另外,我申請學生visa,我partner 洗唔洗考英文?
21號果日就無左果頁,同埋地址好似搬左?
聽講其實佢開 d 條件唔一定有齊先批

搵到個咁上下勁嘅 nominator 已經得
係呀, 跟住我打電話去VFS問, 職員話仲未有得整
所以都係繼續等
我諗唔到有乜野理由唔搶到自己能力內最高分
Global Talent Independent
唔洗
多謝解答
nominator 唔知邊度搵
問過agent 話唔係for 我個level apply
利申就30既IT 狗
你taxable income 有153000 澳紙再講啦
想問下由我巴
NSW有無開491架?
offshore會計90分(已經+15分)機會如何?
其他州190會計機會大唔大呀?
thanks
未開。

同零差唔多,因爲無job offer/唔係local graduate。
又唔一定要本身就已經收入150k,如果可以證明本身既情況水平可以搵到Annual Salary 150k都可以。
其實唔一定係教授/Director/CEO。

我有聽過PhD graduate有個比較好既supervisor support都可以過。
Offshore的話,同零差唔多。

當然。
同埋最難我覺得係搵人簽你過去
呢個就係審核其中一個條件,無人認可你即係代表你唔夠班。
巴打覺得Adelaide 點?

打算同女朋友下年過去讀master兼搞移民
但由細到大都係香港發展基本上唔會識得澳洲人仲要係行內有番咁上下水準
未出
人脈呢家野 ...
識人幾時都重要過識字
不過Alan Tudge講左,2021年開始,當你有pr,你幫你伴侶申請伴侶visa,你partner就要考英文或要effort to learn english,咁細節係點就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞