澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike

由巴上面真唔真 ?
On priority list 係咪一定只計 main applicant ? Secondary applicant on priority list 係咪都唔會優先處理 ?

等到天荒地老 ....
一定啦...計分係計main applicant
同埋留意番都係講onshore prior先
我知計分係計 main applicant
我嘅意思係上面寫 proccess visa application 係 on priority list 嘅 application grants 先
如果係 secondary applicant on priority 但 main 唔 on 嘅咁係咪當我一般 190 application 處理 ...

嗚呀 .... 要等哂 d priority list, 188, GTI, employer sponsor 先處理我個 application ............. 等到何年何月 ...
連 491 都處理先過 190 189 ... 無天理呀 ...
你當今個財政年度都無啦
之後再改就當bonus
到時 D BNO 都走哂啦

我本身仲諗住 2021 年應該都批到掛 ... 嗚
咁無計,一黎佢仲close border
二黎十月出左budget 全球人都無希望

一日唔開關一日都唔駛諗
D partner visa 都係咁走
緣份到了 , visa自然來
Onshore 但低分路過

我都好想快啲有pr
Onshore 已經好着數
但低分,巴打話我case 現時收invitation 嘅機會係無限接近零
英文 20 咗未 ccl 呢
未,其實我另一半先係main applicant
Eng 10 都未有,之前考幾次都一直衰writing 6.5
Ccl都未考
我有叫佢快啲考,但推唔郁佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞