澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
係ImmiAccount上可以update,另外過關時持新舊兩本護照一齊過,關員都會幫你搞。
No no no, too expensiiii, one thousand less or I go home by bus.
2/3年番黎問。
巴打你好
最近終於收到大學offer

如果八月開學,我諗住七月過去嘅話
你建議最遲幾時交學費deposit去申請student visa? 四月先交係咪好急,定預半年好d?
咁我係嗰個state register左domestic relationship到時申請485嗰陣比返個prove佢就ok?
明白,唔該哂!
physio 80 分 189 有冇機?

我見9月個invitation 最低65 分 都有
但聽講係medical laboratory scientist ?
如果個課程本身有104 week, 但簽證開始計只有16 month study in Australia咁樣有冇機會計到ASR
16 month study in Australia
需要準確到exact weeks。
我覺得難。
Yes。
Normally就提前最少1個月,最多3個月申請。你自己計番數。
睇左好多個回覆 依家有啲亂

個policy 唔係話讀2年tertiary education 再留3到5年就幾乎可以拎到pr咩? (再pass埋品格同背景screening)

點解咁多人擔心拎唔到pr ? 有啲又擔心唔夠分?
有啲又話自己果科移唔到民
因為 澳洲移民policy成日變 5年太長太大變數 呢個policy太bug正常唔會有所以變數大,就係因為成日變所以年中死唔小人 讀讀下移民課讀到一半突然成課踢出左移民list既人大有人在
明白thx
完全feel到policy 成日變
因為喺澳洲 見到咩移民都有
用宜家嘅system 班人一定嚟唔到
2021年sem1開學嘅,有冇人已經拎到學生簽證?
有冇入perth嘅tg or whatsapp group
去到咩
尋日先衝左去搞biometric collection
應該有排先批到我
唔洗出世紙
485既話 唔洗香港無犯罪證明同出世紙
移民先要
唔該曬巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞