澳洲移民 你問我答 (16)

1001 回覆
30 Like 2 Dislike
越多越好,證明你有財政能力,employment tie同埋唔係咩都唔做既二世祖
Yes。

有批student visa唔一定需要/可以入境。
但我後生個陣真係廢青黎份份工做幾個月就唔做去旅行,係呢兩年先發奮讀書,咁仲寫唔寫落去好?
另外我d錢全部起哂股票度,gte寫財力方面應唔應該寫我有筆investment夠我生活定寫savings算?今年賬面輸緊十幾萬唔係好想放左去
由我巴,想問apply student visa 嗰陣被要求做biometric collection 係咪而家都有得做,定只限於某啲visa
有得做 快啲book

利申早幾日做左 大約30分鐘走得
想問澳洲讀food science 前景如何?邊個洲讀會較好thx!!!!
如果你指行業前景的話,唔清楚。

如果你指移民的話,去邊個州讀都唔好。除非5年簽證轉PR無職業要求,如果唔係唔建議。
唔得閒每個u幫你check,就咁睇應該係Uni Newcastle, QUT或者Uni Canberra。
寫最近一兩個長工,同埋GTE度連返點解最近幾份工令你有讀書既興趣。
讀stat有無得搏
好似調轉左house先有地?
唔清楚 仲有冇人知
唔關事
應該係睇land title ,leasehold title 係租地
strata title 有地使用權但無得改建
Torren 就有地 同無限制
留名follow up
雖然唔知道你既標準係邊,個人認為唔容易。
同food science差唔多。
有機會既,同其他職業差唔多,都係取決州擔保/job offer等等。
另外想問如果係學生陪讀簽證的話,可唔可以買單人保險?定一定要買couple保險?
終於考到all band7
70分IT狗未計state nomination可以點部署
哥哥係澳洲偏遠地區PR
如果想過去讀it master,再申請技術移民,去Brisbane, Melbourne 同Sdyney嘅u讀好d定去偏遠地區u讀好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞