[Sony/罪大]集中討論 (5) 唔後製可移玉步

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
依加用緊A7Rii + FE ZEISS鏡,
配緊 Hoya 72mm HMC Digital UV (C) Slim Frame Filter
Filter係平係平,但係唔知有冇影響成像

上網睇依加有 B+W、ZEISS Filter,大家知唔知邊個好d
配緊 Hoya 72mm HMC Digital UV (C) Slim Frame Filter

上網睇依加有 B+W、ZEISS Filter,大家知唔知邊個好d

咁care的話就唔好用filter

假設要用,邊塊好D,唔買學下野都好
依加想出A72 點買最抵 求教學
前排sony 1000蚊萬寧coupon完左有冇新promo?

假設要用,邊塊好D,唔買學下野都好

用開kendo Pro 1D protector, 唔記得邊度睇過測試,哩隻性價比幾好

自己用落又冇話啲色影出嚟會特別怪,A6000+35.8+哩塊Protector 影人仲可以數到毛已經收貨
Lightroom d vsco preset 好夫以冇手機版d preset 咁啱心水有冇人覺
Lightroom d vsco preset 好夫以冇手機版d preset 咁啱心水有冇人覺

唔覺.
會唔會係你個moon問題?

唔覺.
會唔會係你個moon問題?

iMac 5k retina 應該好過 iPhone 掛

1670去旅行真係好方便
想問開AF-C,用對焦區域寬和鎖定AF:寬其實有咩分別?
想問開AF-C,用對焦區域寬和鎖定AF:寬其實有咩分別?

鎖定咪對咗焦之後Track實本身個物體,af-C寛咪普通連續對焦。
上星期去台北
全部A7 + 28F2 好就手 不過去咗幾日都冇乜滿意嘅相
不過而家見Samyang出35 2.8有啲心郁 焦段又夠standard又平

IG: https://www.instagram.com/tyrzzz/
上星期去台北
不過而家見Samyang出35 2.8有啲心郁 焦段又夠standard又平

IG: https://www.instagram.com/tyrzzz/

我喺台北都無咩意慾,電話算。有無去濕地呀?
上星期去台北

我喺台北都無咩意慾,電話算。有無去濕地呀?

冇落到台中 去咗東北面飛吓drone都算係比較好玩嘅地方
新手想問 拍片要買枝咩鏡
筆直7k
筆直7k

咩機先得㗎?影乜呀?要變焦?定焦?

七千淨鏡?
筆直7k

七千淨鏡?

淨鏡
筆直7k

七千淨鏡?

淨鏡 變焦 乜都想影下
筆直7k

七千淨鏡?

淨鏡 變焦 乜都想影下

影景/vlog自己: 1635F4 (Over咗啲budget好似係)
影吓街: 2470F4
正路應該係呢兩枝
上星期去台北

Samyang 支35 2.8 唔知正唔正

我都想買
A7II A7RII A7SII 官網有大更新!
A7RII已更新到4.0
筆直7k

七千淨鏡?

淨鏡 變焦 乜都想影下

影景/vlog自己: 1635F4 (Over咗啲budget好似係)
影吓街: 2470F4
正路應該係呢兩枝

佢有講過咩機咩 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞