[Sony/罪大]集中討論 (5) 唔後製可移玉步

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
諗緊買a6000
跟雙鏡kit好,定係買body再加支Tamron 18-200mm好呢

PS:Tamron 18200同sony個支18200好似係同一支嘢?if so, 點解sony貴成千

18200le(黑版) 同tamron同一支野
對天涯鏡無愛,唔評論

另外銀版18200大支少少,聽講畫汁好少少
諗緊買a6000
跟雙鏡kit好,定係買body再加支Tamron 18-200mm好呢

PS:Tamron 18200同sony個支18200好似係同一支嘢?if so, 點解sony貴成千

建議18105好啲,恆定4光圈
18200LE/Tamron18200去到100mm 已經得返6.3
諗緊買a6000

對天涯鏡無愛,唔評論

係好少少黑色18200去到100mm 光圈得6.3
銀色18200去到100mm仲有5.6光圈

但銀鏡大支同重啲
諗緊買a6000

對天涯鏡無愛,唔評論

但銀鏡大支同重啲

銀/黑成像分別差得遠唔遠?

我會同你講,慳番筆錢同重量,對自己好啲入18105/4或者1670/4吧啦。
諗緊買a6000

對天涯鏡無愛,唔評論

但銀鏡大支同重啲

我會同你講,慳番筆錢同重量,對自己好啲入18105/4或者1670/4吧啦。

Argee
要有Tele 嘅天涯買18105仲好光圈大一級,質素又好啲,唔夠遠可以Crop或者Clear Zoom
a6500 定 A7ii

主要影相

利申: Nikon 轉會去Sony

同巴打情況一樣

但我一半拍片,一半影相

點撰?

主要影相

同巴打情況一樣

但我一半拍片,一半影相

點撰?

拍咩片先,咩類型有咩要求?影相又有無影咩為主,有咩特別要求?

邊到買
問過星際幾間都10300+

知唔知A7Rii 星際咩價位
暫時未有時間去問

剩係問過a7ii
唔知邊到買好

半專業a7ii

我新手第一次買機

有大志玩機嘅話,A7II 諗得過

格價格黎格去連kit 鏡間間都要成12000 以上

兩個月前肥花買11700
送1000萬寧再加推薦嗰500
都係10000鬆啲
諗緊買a6000

對天涯鏡無愛,唔評論

但銀鏡大支同重啲

搭多枝55-210

1670z買左唔後悔,已經適用晒大部份情況
有冇巴打用過 近攝濾鏡
冇微距鏡想買支玩下
請問a6500入唔入得過?唸緊買a6500定fuji x-t2

主要影相

同巴打情況一樣

但我一半拍片,一半影相

點撰?

拍咩片先,咩類型有咩要求?影相又有無影咩為主,有咩特別要求?

學生微電影果D, 影相自己本身就有d800,fe2
係想有部輕便D既機帶出街影下snapshot
多影人同埋貓

主要影相

同巴打情況一樣

但我一半拍片,一半影相

點撰?

學生微電影果D, 影相自己本身就有d800,fe2
係想有部輕便D既機帶出街影下snapshot
多影人同埋貓

你都講咗輕便,咪a6500。另外,係短片。
Sony機水貨係咪一定無官方保

巴絲話,當過保處理,詳情可以打去cs confirm。

暫時未有時間去問

剩係問過a7ii
唔知邊到買好

半專業a7ii

我新手第一次買機

都係10000鬆啲

問左佢話12xxxg

暫時未有時間去問

剩係問過a7ii
唔知邊到買好

半專業a7ii

我新手第一次買機

都係10000鬆啲

問左佢話12xxxg

http://www.price.com.hk/product.php?p=181739
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=5921462

果個係price.com 價 你要即埸預購就可以買到

我新手第一次買機

都係10000鬆啲

問左佢話12xxxg

http://www.price.com.hk/product.php?p=181739
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=5921462

果個係http://price.com 價 你要即埸預購就可以買到

(搭單
但係dcfever網上個價聽聞唔准?係咪都係落返去舖頭睇會好啲?

你係咪都要落舖頭㗎啦,係咪玩嘢 
[quote]有無巴打用過fe 85.8? 有無咩評價?
呢排sony 係咁灌水出文話呢支野可以拍得住GM同batis,睇到想入返支

另外,呢度有無巴打用metabones 玩cancer鏡?

上showroom試玩過
全開都ok sharp...但邊位d散景係檸檬形
我都好想入,問過百記最平但周圍都無貨[/quote

邊位檸檬形散景= 口徑蝕
你搵支85mm 無口徑蝕既睇睇

飛呀飛
呢個sony post係唔係悶得濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞