[Sony/罪大]集中討論 (5) 唔後製可移玉步

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我都想知支1224 成像

上面有人問到 究竟G 同G Master 分別係咩

成像not bad
https://www.sony.net/Products/di_photo-gallery/photo/post_429.html
https://www.sony.net/Products/di_photo-gallery/photo/post_425.html

簡單啲,一般G係恆定4光圈,而GM就係2.8恆定 
唔介意價錢其實12-24定16-35gm好呢?
用緊16-35 f4

簡單啲,一般G係恆定4光圈,而GM就係2.8恆定 

之前恆定小三元, 有兩支係zeiss 黎
用緊 2470gm ,諗緊加唔加塊 filter好,定打真軍
加的話,有冇邊塊平靚正
用緊 2470gm ,諗緊加唔加塊 filter好,定打真軍
加的話,有冇邊塊平靚正

Fitler一係直上B+W,一係裸鏡。支鏡唔貴用塊Cheap Filter減番個質素佢都有 
加的話,有冇邊塊平靚正

Fitler一係直上B+W,一係裸鏡。支鏡唔貴用塊Cheap Filter減番個質素佢都有 

hoya係咪唔掂?
想問下出a7r2 邊到最抵 問晒sony百記瘋宅都差唔多 大約19490-19990
想問下出a7r2 邊到最抵 問晒sony百記瘋宅都差唔多 大約19490-19990

咁你上咗星際同格價網未 
而家入手a7rii好咩?我用緊a7ii
部機都出左就黎兩年,仲諗緊好無upgrade

有需要就好啦。短期都無新嘢啦嘛,都出咗a9啦 

咁你上咗星際同格價網未 

格價網好多時水貨扮行貨
買行貨可以去d-base
但上次買2470GM, 最平係百記,碌卡平過DB 比case

有需要就好啦。短期都無新嘢啦嘛,都出咗a9啦 

其實我都好想佢快d出a7iii 有4k片就唔會考慮r2 不過sony個出機cycle係咪冇得估 年底趕住用

咁你上咗星際同格價網未 

格價網好多時水貨扮行貨
但上次買2470GM, 最平係百記,碌卡平過DB 比case

巴打埋單幾錢? 我呢兩日問過最平14990 連機買平5舊 渣打卡又乜春抽獎平幾舊

咁你上咗星際同格價網未 

格價網好多時水貨扮行貨

巴打埋單幾錢? 我呢兩日問過最平14990 連機買平5舊 渣打卡又乜春抽獎平幾舊

141xx 碌卡 3星期前
果期建行卡仲有回贈
但我無

咁你上咗星際同格價網未 

格價網好多時水貨扮行貨

果期建行卡仲有回贈
但我無

屌百記唔通分店都有唔同價架咩 海港城14900

咁你上咗星際同格價網未 

格價網好多時水貨扮行貨

果期建行卡仲有回贈
但我無

屌百記唔通分店都有唔同價架咩 海港城14900

D 大舖間間價都唔同
我試過問瘋宅, 荃灣148XX,
去到CWB, 151XX

不過你個14990 係咪分期價? 我個價分期要加5%
巴打們 如果買水貨鏡 有邊間鋪頭推薦
我將sd卡啲相刪晒,再裝翻入部相機度,右下角都仲係有啲相既號碼,可以點刪埋佢?
我將sd卡啲相刪晒,再裝翻入部相機度,右下角都仲係有啲相既號碼,可以點刪埋佢?

format

format

format / 還原影像資料庫

刪相要係相機刪,電腦刪係壞習慣
新手對相機零認識 睇完canon同sony機後發覺sony外型正好多

想買部機去行山旅行浪跡天涯影下相咁 同埋想學影下銀河

筆直7k左右 求推介 諗緊A6000 但係影銀河個效果會唔會冇咁正同埋會唔會款太舊
新手對相機零認識 睇完canon同sony機後發覺sony外型正好多

想買部機去行山旅行浪跡天涯影下相咁 同埋想學影下銀河

筆直7k左右 求推介 諗緊A6000 但係影銀河個效果會唔會冇咁正同埋會唔會款太舊

fuji都好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞