[Sony/罪大]集中討論 (5) 唔後製可移玉步

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
新手想買a6000
主要影景
配咩鏡好?
定跟兩支kit鏡?

19 f2.8 再wide 就1018f4
30f1.4

只係想影景就真係不如三陽12mm f2了
a6000+1018 不如 a6300+12mm f2
有無人用過sky hdr/ digital filter 個app
有無人用過sky hdr/ digital filter 個app

Nex6 用 sky hdr 用到想死
覺得太慢,新機唔知

懶人都係出完圖靠dr拉返暗位算啦

Sky hdr有些許限制,又要腳架,又要一定斬件冇得圈地方,勝在合完圖都可以出raw.唔影響畫質
借位賣sel24240
保到今年9月 超少用 長放防潮 有filter 新鏡一樣
$5500
Tg @ivinthec
借位賣sel24240
$5500

全新先5800
借位賣sel24240
$5500

全新先5800

24240唔係伏鏡黎咩
有冇巴打放a7
借位賣sel24240
$5500

全新先5800

24240唔係伏鏡黎咩

24240你唔覺重係幾方便。

Apsc嘅18200就伏啦 
有冇人想收b25

RX100V 潛水JJ路過

我見a6000都出咗潛水case 

其實好多傳做潛水case嘅廠一早已經出左a6000嘅case,唔一定要用sony

我依加用嘅nauticam 嘅 case,開心使用中

一個唔覺意就TOTAL LOSS

有旅保就同自己講,係時候升級了 

Nauticam 嘅case 有入水警告系統
發現得早有機會無事

RX100V 潛水JJ路過

我見a6000都出咗潛水case 

其實好多傳做潛水case嘅廠一早已經出左a6000嘅case,唔一定要用sony

我依加用嘅nauticam 嘅 case,開心使用中

一個唔覺意就TOTAL LOSS

有旅保就同自己講,係時候升級了 

張相有冇用燈? 好靚

多謝
有用一支外閃
想問如果想出 10-18mm 水貨 係邊間鋪頭出最平最穩陣 有冇巴打買過?
黎緊會去日本 定係日本出會平D?
用緊a7 2,我本身有支35/2.8,宜加想買多支廣角,我就睇中咗zeiss batis 25/2,tokina 20/2
唔知各位有咩推介同意見比小弟呢
有冇巴打放a7

開個價黎 我都想轉機

新唔新淨 買左幾耐
有冇單盒
新手初試sky HDR 求指教
普通

sky HDR

普通

sky HDR

1635 F2.8?

今日先喺公司撚左陣2470同70200 兩支GM
各位巴打對神牛tt350同tt685 呢兩支燈點睇?買tt350 夠唔夠玩?
年尾會去北歐睇極光, 旅行時都鐘意拍片玩下但都係以影相爲主, 想入坑a72/a7r2 值唔值得爲左個4k入r2?定係再等下a73好?

另外想問下有冇邊支鏡係weatherproof? 目標想入16-35mm, 另外加支50mm, 唔知夠唔夠用呢? Thanks巴打們

利申: m43用家
借位賣sel24240
$5500

全新先5800

24240唔係伏鏡黎咩

喂sor 唔知價
4800讓
FE 標準zoom 又平, 係咪得kit 鏡
24 70z 好似貴得黎質素麻麻
FE 標準zoom 又平, 係咪得kit 鏡
24 70z 好似貴得黎質素麻麻

原廠標變一係Kit,一係gm啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞