[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
thanks 我都placed order 喇
不過已經要arriving Nov 2
希望順順利利啦
哦,你揀黑色?好似見得藍色有得即刻出貨
係呀買黑色
我主要看英文書和 volme 的慢畫,貪 Kindle 的字典比 Kobo 好,又有 cloud 可以用 Telegram bot 轉寄 mobi 到機。
第二代(即第一代7吋 Oasis ,不能揀背光顏色那款)就用過原裝套,看書時甩了它,好方便。但凸出的背面就保護不到。
而第三代的機套有後面的,好重,所以我不會買。我喜歡裸機,好爽的!
機套有後面不了
太重
裸機算,好鍾意個金屬質感
Yeah!!!
好期待,今天已出貨。希望十月底收到。
淘個機套等新機。
好似有啲滑 諗緊渣手個位貼張背貼
平日就擺sleeve
不過玻璃mon真係好驚跌
有冇聽過Oasis 爆Mon香港有冇小店維修
成部機最值錢就係mon
爆左可以買新
新手想問下呢部買唔買得過
未搵到野做所以想搵部平平地睇下書
這部機我沒有用過,但我現在用翻新 Voyage,已經用了兩年多,完全沒有問題,推介翻新機。
買呢部翻新4gb, 不如去日亞買全新kindle 8gb 5980円,
計落都係4百幾,貴多少少但新啲型號。
我啱啱睇日本amazon
已經過咗個prime deal
掛住做嘢唔記得咗買
唯有買us amazon 79.99
比amazon suspended 咗仲未解封唔知買唔買到
amazon us 買左oasis 8gb 廣告版
HKD $1382
計埋集運$40真係好平。

睇英文書多,kindle 貪佢有英漢字典,kobo 無

另外朋友同我講話其實廣告板冇乜問題,
有時screensaver time 轉下封面仲幾好冇咁悶
Kobo有
岩岩前幾日update左新功能
真係啱啱過咗時間,唔緊要啦,
79.99都係爭少少,buyandship日本同美國個運費都一樣
有冇聯絡cs, 好似要contact佢地解
我都係咁諗,有日本廣告睇下都開心
我都出左貨了
想搭單問下邊度可以買到日文電子書?
試過amazon.co.jp但係海外地區買唔到
其他網站Honto果啲買完又入唔到落kindle
跟周佢要求send啲文件 send幾次都failed
次次都回返同一句野 唔知趕唔趕得切買到
開過個la不如
我都試過 login唔到無得用live chat
打去同個重印度口音嘅cs講
講極都話我個地址唔岩ac果個
又無其他方法驗証
Cs態度又唔耐煩

平日login到個陣chat搵d cs明明態度好好 寄失refund定小問題都熱心同你搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞