[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
應該係實體制個邊漏光
上網見好多人講都係咁

早排有試過用ipad睇書
dl左幾本,冇一本睇得哂
因為總會想開下其他apps玩下

但琴晚已經有一本就快睇哂
電子書令個人專注啲係幾好
係 睇漫畫都舒服好多
d人成日話無彩色 又話ipad都得
用落就知兩個世界 又輕好多
之前mybook app成日送書又係睇左一陣就唔想睇
平時用開kobo forma
係kobo, amazon買書多
前兩日係readmoo買左本書
買完先醒起readmoo d書過唔到落kobo

而家焗住用電腦睇埋本書佢真係睇到眼都攰
破解再轉碼唔得咩
screensaver show封面好正喎
第三點真係膠,舊版有封面,新版有得改字冇封面,玩左我好耐,我希望佢改左果ui先
依家放棄咗玩字型了
所有書都send to kindle
有得同手機app sync進度最緊要
今日坐巴士,旁邊條友都睇緊Kindle,惺惺相惜互相微笑左一下
Github 好似有個 Readmoo dedrm tool,唔知有無巴打用過呢?
冇可能啦
除非廢咗有ads版
否則倒自己米
比貴D無廣告版咪一樣唔比封面你
睇佢想唔想整架姐
如果冇廣告有screensaver
佢又可以賺多筆
一定大把人比多少少
求readmoo點破解
我只係識用calibre將kobo買既書轉格式入kindle
同埋將google既書轉格式放入kindle同kobo

上網搵左好耐都搵唔到點破解readmoo
Github 有
https://github.com/dumo-dedrm/readmoo-dedrm

但用唔用到就無人知。
網上唔見有人出教學,連講都無人講。
感覺上伏味濃郁。
仲要2年前。。。應該唔work la
咁 dedrm for calibre 其實都好耐…
不過完全唔見有人比 comment 同教學,
呢個就真係擔心 d。
我都覺得係github 出咗post2年都無人講,應該都係伏姐

如果readmoo都解到,fb group之前應該有教學啦
不過好似 readmoo 都有 d 進取…

google book都好多
有無人有kindle 直排字型介紹? 我用sojo 成日彈出去,勁煩

我見本身係直接就懶得轉
有得即禁即查字典 係方便好多 以前英文勁既人意志力超勁

但佢個字典真係有好大空間改善 勁唔user friendly
明明唔係咩高技術野
應該係無架,只有mobi7格式先出到封面
另外,以下教學可以無線傳書到kindle,唔駛用usb
https://bookfere.com/post/157.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞