[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我想問下有冇人試過部kindle連wifi update firmware 個位灰左,但電腦download firmware落部kindle度就update到
想請教下,如果我買一啲參考書係有exercise 俾我做,kindle版可唔可以打落去佢預設左啲blank位到?
不嬲都係咁
amazon會分批自動幫你update
講緊可能分幾個禮拜先到你update
想即刻update就要自己入firmware
若果英文書就一定是 Kindle,中文書就有台灣和大陸品牌揀。
利申:擁有 Kindle 和 Kobo
幾時先肯出新,用type c
佢應該係指定左用 MicroUSB,
由 Kindle 3 開始已經用死 Micro,
為左統一可能有排都唔會轉。

好彩佢用 Micro,呢個年頭仲要我搵 Mini 真係死比你睇。
用Micro都影響不大
標準答案,飛行模式
都係等佢轉TypeC先入手
咁可能你要慢慢等,就算大陸旗 d 野都係剛開始轉 Type C 無耐。
好多中下價產品仍然係 Android 4.4 + Micro USB。
就咁睇下一代除咗轉usb仲有咩空間upgrade
不過睇reddit唔少人都話type c遙遙無期
話grandma級user好多喎
可能佢地入得太多 Micro USB charging cable,
又或者費事 d 嫲嫲級既人買左條 Type C ,點知原來自己用 Micro ...
新手想買幾自己三分鐘熱度
想揾kobo二手 勁難揾
香港人好似都係用kindle多
Kobo好似唔係好貴
邊隻款?
其實低階機好平
Kindle paperwhite嗰d level
買中文書kobo
買英文就kindle
想買clara
揾唔到二手可能都係去誠品睇下就買
Oasis 真係好好用
我black friday嘅時候由paperwhite升級oasis
完全值得
諗住去誠品買kobo nia
但睇完實物接受唔到個像素
隔離仲要擺左高級啲個兩部有比較
cwb冇clara demo
如果有得睇可能買clara
豐澤有幾間有得試 你可以問下邊間有
最後係誠哥買左libra h2o
用ae卡有150蚊現金卷

不過陰陽mon漏光問題都幾勁
未習慣有啲礙眼
點解會陰陽mon既?佢本身係咁?
電子書真係好用同方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞