[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
謝謝大家,set 好了

時間有無得set 24 小時制?
Ching ! 邊度有漫畫download ?
vol.moe
好方便好正
試左! 睇來要俾錢先可以download 多少少

中文書邊度有推介又方便?
經典書籍就「好讀」
其他都係上kobo買完轉檔
今晚試下先
Amazon 話 kindlegen is no longer available
焗住用 kindle previewer 但只係 export to kpf
Email淨係收mobi

我覺得calibre 出嘅書奇奇怪怪
竟然再冇Kindlegen

Calibre係會另外再加CSS入去,搞到爛晒,唔知係咪關一開始Set Device嗰啲,可能較返Generic會正常啲?
Oasis 8GB 你哋買大約幾錢?
之前black friday用埋coupon
直送香港180USD
有冇人試過restart完部paperwhite4入去主畫面變左空白一片,可以點搞
KOBO買中文書真係無敵,下載落黎拉入去就睇得
Oasis有無得lock orientation
睇書果陣點兩下最上
Page display>font&page settings>Page
左下
唔知你係咪講呢個
你可以試下用voiceview黎做到類似效果
岩岩試左可以讀同自動換頁
不過操作同正常使用有分別 要習慣下
同埋冇自動highlight功能
免費讀書學下讀音都叫唔錯
Settings>all settings>accessibility>voiceview screen reader on
冇呢個功能 , 只有 SET 打橫, 打楝
返屋企試下先
希望個效果好d
唔覺有咩分別
反而想知有冇人裝calibre入nas
下下開電腦有d煩
想喺手機browser整
每按一次生字讀完之後都會Double tap to select,
有無得唔要句嘢,好X煩
Black friday 冇買到
幾時先會再有discount
好似冇 我都覺得好煩
今日啱啱Oasis到咗,個voiceview功能唔係好明,
開咗voiceview之後再開書就會同你成本讀
但你按一吓畫面就會停咗,點樣再開番成本讀?
睇條2017年6月30日片話兩隻手指向下掃就得,但我掃完無反應
係未Oasis唔同操作?
https://www.youtube.com/watch?v=PTWl3mhz7FU
手指向下再向右會繼續係你查果個字度讀
要連貫性唔好斷開
我都係岩岩試先知咁用落都可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞