[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
正喎
這個哪裡有得買
邊到有得買kindle paperwhite
除咗上網買
我都用緊kindle pw
有興趣readmoo呢個優惠,純粹諗緊要7.8 定10.3,好難選擇
拎出街我應該都係用返kindle pw夠輕~想要部大係屋企睇。想問大家227dpi會唔會好差

mooink 7.8 重過mooink 10.3 10g但細d
7.8有實體鍵,250g, 300dpi
10.3 240g, 227dpi
10.3 好似無背光,可能都要考慮埋
同埋dpi都好視乎你用嚟睇咩,圖像有機會覺眼啲

我用緊7.8,覺得實體鍵好緊要
同埋當係大部少少、有掣撳嘅pw拎出街
所以用途有機會係重疊咗

Anyway 佢每款限量90部,睇個fb group勁多人等緊,希望你成功
儲值送機好似18號一出就比人秒哂
我有 forma,老實講我覺得睇漫畫效果都唔係好,現時嚟講我認為睇漫畫最好都係iPad
1吋姐唔睇漫畫分別不大
amazon HD fire 點睇
kindle開心版可以上 vol.moe 網站
推送低清版又得 下載高清版又得
好方便
原來download係高清版
頂我成日睇唔到d蚊型字
因為email推送有50MB限制
我就係為咗睇到漫畫啲細字買32GB Oasis
又唔好咁講,呢 d 野唔係理所當然有既…大家都係搵飯食啫。
你google "convert epub into mobi"
轉完mobi之後send去自己kindle email就得
無聽過 Kindle 會 cross check 個 database。
想請問:

1. Kindle paperwhite好唔好用?
2. 如果想睇埋好讀嘅書 ,用Kobo得唔得?用Kindle又會唔會好麻煩?
3. 響香港買Amazon 電子書會唔會貴過英美?
4. 中英閱讀量差唔多,但想訓練自己睇英文,Kindle會唔會比較好?
我無用calibre
答你唔到
插電腦用calibre import就可以用自己字體
send-to-kindle就方便, 可用手機app睇同sync進度
各有各好
巴打買左未?
我買左一部8gb $800
一部32gb $920 日版

另外想問一下刪左既書仲有冇record可以睇番自己曾經睇過咩書?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞