[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
無實體鍵都無咩問題 好少hi到 paperwhite可以就咁塞落個袋仔到出街 仲方便
Kobo 好似又做特價啦!
單手使用好緊要,如果係屋企睇就無乜所謂
之前響BOOKWALKER買落唔少,不過買左KINDLE之後就轉左去KOBO買
BTW, BOOKWALKER係唔係冇打算更新下個APP,個介面仲係10年前D APP咁
BOOKWALKER係好在一個ACCOUNT可以一次過用黎買埋日本書
唔緊要,你玩過 KOBO 個 desktop 可能會認識到乜野叫一山還有一山低…
係咪今年會出? 本身想買部4
屋企有部無touch screen既kindle 5 仲買唔買部paperwhite好?
我通常睇開一兩本睇好耐 至在夠輕可以隨時帶出街
之前用緊kindle pw 3 用左4年
個screen凹落去嗰種
最近買左部新reader全平面果隻
覺得反光好似比pw3勁 睇字好似冇咁清咁
有冇人同我一樣
我由pw2 轉去pw4
一樣感受
不過用耐左又慣左
想問一下日版美版係咪香港都用到
同埋有廣告既版本係咪一定會寫明?
應該係個框會反光先錯覺覺得反光咗啫
新reader係邊部? 如果係kobo係無kindle咁深色
boox poke 2
似係因為個screen多左塊玻璃/膠
pw3係冇既
呢 d 野齋睇字無大分別。
無需要的話可以唔換。
有分別, 睇書時, 手指長時間放係粒制上面隨意快速轉頁.
冇轉頁制, 你唔會手指長時間放係屏幕上.
機械式按鍵轉頁 , 反應快過 點擊屏幕軟件式轉頁.
唔係好頂得順
kpw3 900幾係咪好價
呢口價買到 kpw4
呢個價買全新水貨kpw4我都嫌貴
你地通常邊度買 我見amazon jp us都無貨 友和豐澤呢啲?
我見amazon US有貨喎
你有無喺account setting度求其入個美國地址?
我自己就喺 price.com買過水貨
touch wood無穿無爛
不過amazon不時會有特價
唔急用不妨等等
Kobo Forma粒鎖機制實到
勁難禁
Libra好好多
Kpw4水貨$798
Amazon discount 仲平
我pw3轉oasis3都有反光啲個問題
所以我係長開12度背光解決
Kindle Paperwhite 4(5.10.2~5.13.3)越狱教程
https://bookfere.com/post/871.html
成功破解裝上koreader
新手想請教下epub 轉kepub 問題。。。。

點解裝咗kobotouchextended 都係轉唔到檔既。。。?
我而定calibre 係5.10.1 version
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞