[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
未買過 Amazon 漫畫,答你唔到。

Kobo 既 file structure 倒是簡單到得人驚。
當然係好,cross platform 當然越簡單越好,最好只係比 JPG 我…
可以上 vol.moe 網站推送漫畫入kindle度
結果買咗h2o 聽日試吓用先
用緊voyage既路過
唔睇漫畫既話 係咪2019抵玩過paperwhite 4?
我決定買pw4 300ppi都幾大分別
成日節日減價 我覺得值得上
我唸住喺香港買水貨$798
因為美馬sold out
sorry ching
新手問題
今日kindle paperwhite到手
語言揀左English (UK)
地區揀左香港
用左一個開左好耐既amazon account(地區都係香港)
一去Store就即刻變殘體中文
Store以外就全英
有咩辦法可以變番英文?
揀地區揀英國?再作假地址?

想問問,想喺google買書,但如果佢呢度冇寫明話支援電子閱讀器嘅話,咁係咪真係唔可以放入去睇?

Device: Kobo libra h2o
自己答番點處理:
用電腦登入amazon
Your Account > Manage Your Content and Devices > Preferences > Country/Region Settings
作個假外國地址/電話
之後再deregister + reset部kindle
一register番amazon account就搞掂
入store都係英文
照咁睇呢本書個格式應該係pdf嚟
請教關於 Calibre...
冇用一段時間,琴日開番多手升左上5.9, 裝埋最新dedrm, 但裝obok plugin冇個icon 彈出黎 ,係唔係obok 都要裝新version ?

想kobo買書dedrm 去kindle, 而家係唔係仲work?

感謝
我前日更新左calibre, 都有依個問題
我google左,佢地話calibre d code改左野,所以obok唔support
解決方法,一來down grade,一係等更新
謝謝!
有冇人kobo買唔到書?
呢2想買左,但試左唔同信用卡都唔得,話付款錯誤
想知係咪系統問題
張卡之前買唔買到?
買到
用緊paperwhite
但mobi多數都係殘體字書
除左mobi仲支援咩格式
epub格式的書多
但唔支援
Pw 睇到epub
仲支援azw同kfx
不過普及度一定低過mobi
你用calibre轉檔啦
撳幾個制好方便
試下換過第二張卡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞