[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
因為唔想見到裸男愛情小說封面 <--- wtf
我好似黎黎去去都係果幾張相
最慘係我明明無買過/睇過愛情小說
有一次攞部kindle出嚟示範俾同事睇
一打開就係裸男 勁尷尬

示意圖(Source: reddit)
我個廣告永遠都係月亮同樹,
所以唔remove都唔大影響
應該因為你好少連wifi
部機無download新廣告
又或者用日本amazon account
全對
因為過完啲書,其實又無必要連wifi
我係電腦殘轉正再用Amazon 個電子推送去kindle會變返殘體,仲要套唔到字型殘轉正,有冇人知點解
美森有國際版同美國版,請問功能上有咩分別?
美國版斷曬貨,係未已經特價比人掃曬
本來貪佢查字典夠快同睇得幾舒服,想試吓bf入部玩吓
其實係未paper white都夠做,唔駛上Oasis
要睇埋漫畫一定買Oasis,最近買左體驗非常好
其實amazon account 係點set區,定係要開多個新acc or

H漫體驗非常好
係淘寶買咩case都會送個真插既毛氈套
要額外保護都可以係淘寶搵到
唯一分別係國際版無廣告兼直送香港

paperwhite同Oasis高清度一樣
不過Oasis 7吋芒大啲 (睇漫畫必揀呢部)
個芒好似無咁痴指紋
處理器快啲 有warm light
對我嚟講最重要係方便單手攞住睇書
同埋有實體揭頁掣

新手可以試下paperwhite先 最抵玩
如果價錢唔係問題就可直上Oasis
否則想upgrade就要等下年prime day先有折
恭喜絲打成功remove
版本未必係問題
問題係佢一見日版就未必幫你整
日本仔又未必幫你整
麻煩在呢一點
以為bf正日先有平,點知咁快特價,仲要比人掃曬
你喺邊度睇到?
我睇Amazon US仲有貨喎
正常係bf正日先特價
但有人估paperwhite同Oasis今年會等Cyber Monday先減
全部美版都 Currently unavailable.
We don't know when or if this item will be back in stock.
例如
https://www.amazon.com/dp/B07CXG6C9W?ref=MarsFS_KINDLE_kindlepprwhite

得番貴價國際版

聽你咁講會唔會係hold住正日先買
我知點解,原來用香港地址會見唔到
終於買咗iReader Smart 2,1999送機套,整體唔錯,反應都快,係暫時發現到幾樣嘢要講下
好:部機做工唔錯,32GB,大電,機唔重,有背燈,有一鍵轉繁
壞:
1. 因爲冇重力感應,所以唔識auto rotate,又冇short cut,起碼要撳三下先轉到
2. 竟然冇upside down咁轉,即係佢哋完全冇諗過啲人用右手拎住部機嚟睇書
3. 冇得喺機入面改書名
4. 有個實體鍵嘅,不過冇乜功能可言,撳落大聲到唔q想用
等減價買多部比屋企人
想問睇漫畫都係用Kindle好啲?定Kobo既機好?
想換過一部e book
本身用Kindle最平嗰部
漫畫為主 之後睇小說中英都有
但中文比較多
唔該晒巴絲打
聽聞:
kindle d色深d
制forma唔好㩒 libra就無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞