[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike

更新左之後無左轉既工具...重裝同用第二部電腦都唔得
咁你就唔好更新,裝返之前既版本
Ok 聽日試下
Oasis硬件應該最好,Forma啲掣差少少,去豐澤攞上手㩒下就知,oasis個feel正啲!

不過真係要睇自己睇咩書多,硬件上嘅嘢唔係真係差別咁大,兩個牌子大同小異 ,淨係睇硬件買嘅話應該好快擺埋一邊
睇下你邊到買書多,唔係要下下要轉formate都幾煩。

利申:兩部都用過,宜家Oasis開心使用中
睇書好夠用
唔知Prime day會唔會特價呢
如果會收藏就麻麻地 睇你幾多套啦,計下數
想問inkpadX用家,部機有冇一鍵簡轉繁㗎?
多看有一鍵轉繁體
希望墨案都有啦
墨案裡就是預設多看閱讀

佢仲好似有個pdf一鍵重排好正咁喎
ipad X 多看無一鍵重排,仲無自動切邊,要手動,可能係大屏無呢個設定,或者以後更新會有
我裝左koreader可以重排,又有自動切邊,除非係雜誌論文,普通書本既pdf,10寸足夠,我試過唔切白邊都可以睇到,當然切左白邊隻字大D睇得舒服D,大屏pdf就係睇得爽,我鍾意睇pdf原書排版,又唔使乜做筆記,所以ipad X 剛剛好
咁可能係部6寸先有
我都覺得inkpadX唔錯,10寸又唔貴,性價比高
Readmoo 有75折
我用緊8GB oasis主力睇漫畫
漫畫大約30~100MB 1本
不過如果你主力睇漫畫唔建議買7吋reader,睇繁體字好辛苦
個人建議繁體字漫畫要8吋以上
博閱部 Mars TB 做緊特價 1080。
想要 7.8" 300 DPI Mon 既不妨留意下。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞