[選擇困難症]買唔買Kindle好(9)暨交流區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我係準備發貨了好緊張
你攞到之後分享下日森用幾大個箱
拎左oasis了
唉,我的 Oasis 到了 Shxpbao 一星期,都未更新收到貨!好嬲!
各位巴打用哪個集運,下次不再用 Shxpbao!!!!!
我都由sb轉咗去buyandship
咁快美亞仲快手過日亞
希望聽日拎到
下次用 buyandship。
美亞直送?
唔係呀,巴打個oasis bundle都係用buyandship, $44
日本倉係出咗庫後到香港入庫耐
明明日本倉第2日好快就收件
我好似第三日先收到,香港入庫比預期早咗一日
日本同美國都係2日
我兩邊都有買野
用薄嘅箱
我美森係fit size

買晒kindle oasis同kobo Libra H2O
發現kobo正好多...
咁點算
巴打講下點正法?
淨比較 kindle oasis同kobo Libra H2O:
我主要睇中文書 kobo買書方便好多 kindle要電腦入書

直排好易搞 基本上用traditional<->Simplified Chinese Converter一轉一入就搞掂 轉字體都直排到
kindle直排好易各種fail 用天火藏書先會高成功率 字體我放左10個佢好似淨係食到3個

kindle好多野唔俾set 例如上下掣交換、touch mon左右揭頁方向、一定要touch頂先出menu唔俾改中間
kobo多啲野自訂 有得俾你揀開唔開自動旋轉

不過kindle部機講手感好好多 畫面黑色會sharp好多
如果漫畫 / 睇英文先揀kindle啦 中文書真係kobo正好多
你真係今日攞到
咁你有兩部機,就會分開kindle睇英文kobo睇中文?
係啊好開心
新嘅綠色好靚
kobo當share書俾屋企人睇
主要kindle自用

補充多一樣
kindle真係睇住佢啲電量不停跌 2日冇晒
kobo睇成星期都仲有6X%
我買返黑色
上網話可以用幾星期㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞