Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
比唔到
買Helios 300
Yes,Gigabyte 10Gen U冇unlock過
我部17G改晒嘢都唔得
原來係咁
以為turbo mode淨係令風扇再轉快啲
自膠
你可以Down MSI afterburner 睇吓打機嘅時候幾多度
引9我
好彩已到變返749
通常你打機個風扇setting會較乜
直接Esc,全速
CU大專優惠 純文書唔打機 ZenBook 13/14 (i5) 同價錢($6,998) 大家推介邊部多d
咁其實nop個部11 gen i7宜家買唔買得過?
定zenbook14算
有冇人用緊Modern 14 B4M?有冇伏?
買嘅話就買新Zenbook 13,
但其實等佢有貨得黎,出面街都買到新Zenbook 14 UX435
有冇人用緊Modern 14 B4M?有冇伏?
冇伏

https://youtu.be/hxsT0lKbZVo
但係好可惜冇PD呢
咁會唔會等intel 11 好啲?
所以其實唔好貪個三年國際保等新zenbook14?
11代嘅Iris Xe iGPU 打R6最多都係穩60
同埋配得i7-G7 iGPU起碼都8000或以上

都係嗰句LOL冇問題,要R6就加Budget揀返啲GTX以上dGPU嘅機
本身出面買都有2年國際,
新UX435又靚仔啲,各方面都好咗

你宜家買,又唔係特別平,到Moss出貨比你可能11代都出咗

唔急用嘅話,建議就第埋下個月先喇
就黎等到想自己砌返部deskmini X300算
會唔會好似4800U咁又係得Lenovo有
咁文書黎講,等唔等intel 11 ?
純文書都係等11
宜家買10幫舖清貨尾,10代又唔係減價、抵買
prime day 應該都係得10
起碼Prime day會大減價,香港嗰啲現金再減少少咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞