Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
呢部咪m15
呢部係舊model,舊係叫Zephyrus M,冇15
冇液金,冇改過mon & 散熱,同冇TB3
唔係叫M15
Amazon Aorus 15G,同RTX2060,但用10875H
今日睇仲有貨
sor for 7
見同我前幾日拎果部一模一樣
個殼係一樣,但改咗名+改良咗舊model嘅缺點+放咗新技術同硬件
所以Amazon嗰部唔可以當完全係M15
Sad

差唔多價位香港得下一級嘅機
有人比人cut單就會彈出黎
每日都會走返一兩部出黎
想問如果想買vivobook S14
揀i7定ryzen會比較好
i7用nop買價錢差唔多
想問下之鬼巴

$5000 budget 度,主要文書睇片,輕量打下LOL咁
Swift 3 好d 定dell inspiron 5401 好d?
5401: https://www.moss.com.hk/s/store/M_TWC2020_DE/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21630
Swift 3:
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B086KKKT15/ref=sr_1_15?dchild=1&keywords=ryzen+4600u&qid=1600678055&sr=8-15

定有無其他推介?
我件貨岩岩Shipped with DHL, 正
個行字寫乜,cap黎睇下
我仲係包裹抵達amazon冇郁過

5401吧,
performance 雖然Swift 3好啲,但冇保,5401都做到你嘅需求
Ryzen 好好多
啱啱放走左部i9 aorus 15g呢部堅好野黎 散熱 kb 性格都幾好 電又夠大用到7個幾鐘文書 不過真係有d大同唔太方便拎出拎入

而家諗緊買文書機+遲d砌電腦定買部portable嘅驚明nb 不過電襟用嘅驚明好似得g14唔知幾時先有貨

文書機就5050緊xps 9300定美森zenbook 15 UHD (10510U/16GB/512GB) zenbook 4k mon先9千幾好吸引
xps13最低配 (1035G1/8G/512GB)都萬頭 但build quality應該好過zenbook 同埋牙石after sales....
啱啱放走左部i9 aorus 15g呢部堅好野黎 散熱 kb 性都幾好 電又夠大用到7個幾鐘文書 不過真係有d大同唔太方便拎出拎入

而家諗緊買文書機+遲d砌電腦定買部portable嘅驚明nb 不過電襟用嘅驚明好似得g14唔知幾時先有貨

文書機就5050緊xps 9300定美森zenbook 15 UHD (10510U/16GB/512GB) zenbook 4k mon先9千幾好吸引
xps13最低配 (1035G1/8G/512GB)都萬頭 但build quality應該好過zenbook 同埋牙石after sales....

呀仲有gigabye我屌你老母 k系cpu晤俾我自己set cpu multiplier
唔該哂
安心了,dhl果邊通知左收左件
等送黎香港
聽日終於可以攞M15
恭喜

睇片啲色水真心靚

家下次去次開機都會心裹 感激之巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞