Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
11代U系CPU出咗喇喎
睇黎聽日拎冇望完全冇通知
星期五我又全日唔得閒
咁出咗U唔代表啲機都會同時間出/更新/update website 㗎嘛
想要4700 16gb ram係咪得envy x360 13簡 要輕身既話 未必等到11代 聽d人講話要11月12月先到香港
Vivobook s14 & Modern 14 B4M

11代就11月到齊,啲廠嘅主打model就10月到
想訂UX435EA邊到有得訂
打算avira算
襯AMD產能好似出出地事,Intel今次產量嗰邊出盡奶力,如果啲OEM廠冇乜問題嘅話,各大廠啲貨應該足嘅
如果唔網購,香港有冇邊間舖頭推薦?因為想買果陣加野,但係有d怕遇到黑店出古惑
巴打我都係用7501
見你好似其實應該未成功undervolt到
因為如果成功既話右上角offset唔會係0.0000 會show番例如-0.1咁
你可以down HWInfo睇下係咪真係有undervolt
我估你應該係就咁down ThrottleStop之後set?
因為Dell其實鎖左undervolt呢個功能 你要做啲額外功夫先可以undervolt到
自己另外配再去比舖加
佢應該係未apply,比大家睇完先apply
想問下巴打, nop 部Dell Inspiron 15 7501 岩岩到左手, 請問Intel Xtu 要下載邊個版本? 上Intel website見到個latest version support 既 cpu list 冇i7-10750H
Down thottlestop ,易用啲
thx之鬼巴
頭先google完一輪跟人地咁set, 唔知岩唔岩, 可唔可以麻煩巴打幫我睇下CPU core, CPU Cache 同埋Intel GPU 既offset voltage個到駛唔駛再set低d?

巴打我都係用7501
見你好似其實應該未成功undervolt到
因為如果成功既話右上角offset唔會係0.0000 會show番例如-0.1咁
你可以down HWMonitor睇下係咪真係有undervolt
我估你應該係就咁down ThrottleStop之後set?
因為Dell其實鎖左undervolt呢個功能 你要做啲額外功夫先可以undervolt到
我見佢apply個制係灰左所以先覺得佢應該已經apply左 等佢覆睇下點
主要文書間中打下LOL
會用下spss做research 想輕便小小
想問下有無推薦🙏🏻🙏🏻
Xps13 9300 同MacBook air 都有考慮過
應該都有得炒
畢竟同潮牌合作
我睇咁多個牌子,正常原廠lock咗嘅話,Thottlestop開都開唔到
Budget?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞