Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (45),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Nop G14苦主
介唔介意有冇保養嗰啲?
等之後啲review再評論

宜家呢啲都係Intel工程機
Aorus 性能上同散熱會好過Helios

Aorus 可以Amazon,但Helios 建議係香港買,Amazon冇保
重未計粒u 同鍵盤
少少
有無話咩機種/牌子少啲壞?
intel堆igpu 砍cpu core數量
amd堆CPU core 砍igpu cu數量

有得有失了

重點!!!!

睇oem比咩ram speed
amazon:
I'm sorry about the frustration you've encountered with the order #​112-8500306-2627462

It seems that the order was damaged and hence has been returned to the seller.
發完貨幾個鐘就damaged
搞掂
開心使用中
Btw 有無得較100%就唔charge battery?
要保養同襟用就
Asus / Dell

其他3部都係一般,LG甚至冇行貨冇保養

唔急嘅話等11代 CPU,續航力同iGPU 有大進步
懷疑鳩up,照轉換快運同大家做多次白老鼠先
我問左兩次網上cs都比唔到答案我,依個就今朝email既答覆
Aorus 冇Battery Software
大約咩時候會出?
Dell xps13 都唔錯咁
10月尾到
XPS13 / Zenbook / Inspiron 都上11代
想買番xps 13 7390
https://www.amazon.com/dp/B0863Y4QGV/ref=cm_sw_r_cp_awdb_imm_t1_8qxzFbE4VBX5N

AMAZON買左呢部, 係咪買個火牛轉插就OK? 有無得好似MACBOOK咁TYPE C叉電??
屌, 尋晚買多次仲未收我錢, 條bar就到已出貨....., 再係咁就cut單去腦場望一望
可能係我黑仔姐
巴打我四點三轉快運,岩岩已經扣左錢
我用visa比仲係未結訂單仆街 買唔到等下batch減價算
我都係visa
佢唔洗比3個digit嘅數字 confirmed 怪怪地
咁如果同 ROG G15比較呢 Aorus同G15都係1499USD
Aorus i7-10875H, 但係得RTX 2060同512GB SSD
G15 i7-10750H, 有RTX 2070同1TB SSD
感覺上係G15抵啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞